ΟΧΙ στην καταστολή – Συγκέντρωση και πορεία σήμερα 26/2 και πορεία στη ΓΑΔΑ

φωτο αρχείου

Τη Δευτέρα 24/2 ειδικός φρουρός εισέβαλε με πολιτικά στην ΑΣΟΕΕ καταδιώκοντας μικροπωλητή και όταν φοιτητές και φοιτήτριες αντέδρασαν δεν δίστασε να βγάλει το υπηρεσιακό του όπλο προτάσσοντάς το και απειλώντας στους φοιτητές.

Αντί να βρεθεί αντιμέτωπος με συνέπειες, τα ΜΑΤ έσπευσαν στην ΑΣΟΕΕ και επιτέθηκαν προκλητικά στους φοιτητές με ξυλοδαρμούς, χημικά και κρότου λάμψης.

Αλλά δεν σταμάτησαν εκεί! Την αμέσως επόμενη ημέρα ΜΑΤ περικύκλωσαν την ΑΣΟΕΕ σε ώρα μαθημάτων, έκοψαν την κυκλοφορία και εισέβαλαν στη σχολή του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Κρατώντας τους φοιτητές και τις φοιτήτριες σε ομηρία, προέβησαν σε σωματικούς ελέγχους και προσαγωγές και για ακόμη μια φορά έκαναν χρήση χημικών και αστυνομικής βίας.

Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει! Από την αρχή της εκλογής της η κυβέρνηση της ΝΔ έχει δείξει ένα ακραίο πρόσωπο καταστολής, αστυνομικής αυθαιρεσίας και αυταρχισμού: από την κατάργηση του ασύλου, την άγρια επιθετικότητα ενάντια σε όσους αγωνίζονται  και την  θέσπιση νέων ποινικών διατάξεων σε βάρος τους, σήμερα προχωράει ακόμα και στην ψήφιση νομοσχεδίου που θα περιορίζει και στην ουσία θα καταλύει το θεμελιώδες δικαίωμα στη διαδήλωση.

Η περικύκλωση της ΑΣΟΕΕ και ο εγκλωβισμός φοιτητών για δεύτερη φορά μετά τον περασμένο Νοέμβριο και η απειλή απέναντι σε φοιτητές με όπλο  φέρνουν ανατριχιαστικές μνήμες για το που μπορεί να οδηγήσει η πολιτική του «νόμου και της τάξης». Είναι αυτές οι πολιτικές που γεννούν τον κάθε Κορκονέα και στρέφουν τις σφαίρες τους απέναντι στους νέους και κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται.

Δεν θα το επιτρέψουμε! Η Λαϊκή Ενότητα θα αγωνιστεί στο πλευρό των κοινωνικών κινημάτων για να αποτρέψει τον αντιδραστικό εκτροχιασμό. Χρειάζεται ένα ευρύ μέτωπο δυνάμεων, πολιτικών και κοινωνικών, που θα σταθεί απέναντι στην καταστολή και θα παλέψει με την πιο πλατιά ενότητα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση 5 η ώρα στην ΑΣΟΕΕ και στη διαδήλωση που θα ακολουθήσει προς τη ΓΑΔΑ.