Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, που αγωνίζονται για την συνέχιση της λειτουργίας των εργοστασίων, για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας,για την υπεράσπιση της ζωής τους. Το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ είναι έγκλημα.

 Το κλείσιμο και το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας συνεχίζεται. Η ΛΑΡΚΟ, μία επιχείρηση τεράστιας σημασίας για την ελληνική οικονομία, η σημαντική παραγωγή της οποίας {σιδηρονικέλιο- κοβάλτιο} την καθιστούν σε επιχείρηση στρατηγικής σημασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, κλείνει και απολύει όλους τους  εργαζόμενους , οι οποίοι εκτός από την δουλειά τους χάνουν και τα σπίτια τους. Αποτελεί πράξη ακραίας αναλγησίας εκ μέρους της κυβέρνησης  και έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού.

Οι ευθύνες για την ΛΑΡΚΟ είναι διαχρονικές και αφορούν όλες τις κυβερνήσεις {ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ}, οι οποίες συνέβαλαν στην απαξίωση της, Τώρα όμως η κυβέρνηση  του Κυριάκου Μητσοτάκη αποφάσισε το οριστικό κλείσιμο της και την απόλυση 1200 εργαζομένων, προκειμένου να πουληθεί, χωρίς βαρίδια, σε έναν  ιδιώτη, ως συνήθως , φίλα προσκείμενο, αντί πινακίου φακής!!!

Οι εργαζόμενοι όμως αντιστέκονται και αγωνίζονται με κάθε τρόπο, με την συμπαράσταση των τοπικών κοινωνιών για να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους και για την υπεράσπιση της ίδιας της ζωής τους.

Πραγματοποιούν συγκεντρώσεις γύρω από τα εργοστάσια και συναντήσεις με τους δημάρχους.

– 24ωρη απεργία την Πέμπτη 10 Φλεβάρη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στις 10.30 το πρωί, όπου κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας  θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου.

– Την Κυριακή 13 Φλεβάρη μεγάλη σύσκεψη σωματείων, ομοσπονδιών, φορέων  Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κοινωνικών φορέων γυναικών και νεολαίας  στην Λάρυμνα.

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στους εργαζόμενους και δηλώνει ότι θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο μαζί τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

                                                                                                 Το Γραφείο Τύπου 9.2.2022