Η Λαϊκή Ενότητα συμμετέχει στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης ενάντια στις αυξήσεις ηλεκτρικού ρεύματος – θέρμανσης και στην Ακρίβεια

Η Λαϊκή Ενότητα συμμετέχει στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης ενάντια στις αυξήσεις ηλεκτρικού ρεύματος – θέρμανσης και στην Ακρίβεια

Όλες και όλοι το Σάββατο 5 Φλεβάρη 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια.

Η ακρίβεια, παράλληλα με την πανδημία του κορονοϊού γονατίζει τα λαϊκά στρώματα. Οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο φυσικό αέριο, στα καύσιμα, στο πετρέλαιο θέρμανσης προκαλούν ανατιμήσεις σε όλα τα είδη, εκτοξεύουν τις τιμές στα είδη διατροφής και όλα μαζί εξανεμίζουν τα ήδη πολύ χαμηλά λαϊκά εισοδήματα και οδηγούν στη φτώχεια το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης της ΝΔ να  πείσουν τον λαό, ότι το πρόβλημα είναι γενικό και παροδικό, είναι πρόκληση και εμπαιγμός. Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που παρουσιάζονται ως δικαιολογία και ως θέσφατο όχι μόνο δεν ανακουφίζουν, αντιθέτως εξοργίζουν, διότι αποδεικνύεται με τον πιο σαφή τρόπο, ότι τα κέρδη των μεγάλων εταιρειών οδηγούν στην εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων.

Οι συνεχείς διακηρύξεις της κυβέρνησης για αύξηση του κατώτερου μισθού{0,54 του ευρώ ημερησίως} ή η μείωση του ΕΝΦΙΑ {ασήμαντη για τους μικροϊδιοκτήτες} είναι κοροϊδία.

Παράλληλα με την ακρίβεια η κυβέρνηση επισπεύδει ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας για την οικονομία, απολύοντας εργαζόμενους χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους νέους ιδιοκτήτες. Το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και η απόλυση 1200 εργαζομένων αποδεικνύει πρωτοφανή κοινωνική αναλγησία.

Σε αυτήν την πολιτική λιτότητας, ακρίβειας και εκποίησης του δημόσιου πλούτου αντιστεκόμαστε και διεκδικούμε

-Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις,επιδόματα ανεργίας, χορήγηση ΑΤΑ {Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή}.

-Μέτρα ελέγχου των τιμών και πάταξης της αισχροκέρδειας.

-Επιβολή διατίμησης, δηλαδή καθορισμού ανώτατων τιμών σε προϊόντα που καλύπτουν βασικές κοινωνικές ανάγκες

-Δραστική μείωση των ληστρικών έμμεσων φόρων, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μηδενισμός ΦΠΑ στα είδη διατροφής και κάλυψης βασικών λαϊκών αναγκών θέσεις εργασίας σταθερής  και πλήρους απασχόλησης με αξιοπρεπείς μισθούς.

-Επιβολή ενοικιοστασίου. Σταμάτημα κατασχέσεων, πλειστηριασμών, εξώσεων σε λαϊκές κατοικίες.

-Κατάργηση των χρηματιστηρίων ενέργειας και του ειδικού φόρου κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, άμεση μείωση του ΦΠΑ στο 4%. Δωρεάν χορήγηση 1200 κιλοβατώρων το τετράμηνο για όσους είναι κάτω από τα όρια φτώχειας.Σταμάτημα αποκοπών  συνδέσεων ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και internet σε φτωχά υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά και επανασύνδεση τους..Ενίσχυση των δημοσίων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και πύκνωση των δρομολογίων τους.

-Κατάργηση ειδικού φόρου κατανάλωσης και μείωση ΦΠΑ στο φυσικό αέριο, αγροτικό πετρέλαιο, πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης και βενζίνη.

-Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Ανατροπή της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ και επανάκτηση του δημόσιου χαρακτήρα τους.

Η επίθεση που δεχόμαστε στο εισόδημα, στα κοινωνικά, δημοκρατικά και εργασιακά μας δικαιώματα μόνο με αγώνες μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Με ενωτικούς, μαζικούς αγώνες μπορούμε να νικήσουμε.

Όλες και όλοι το Σάββατο 5 Φλεβάρη 2022  12 το μεσημέρι στην Ομόνοια

Το Γραφείο Τύπου 4.2.2022