Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης καλεί στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 5 Φεβρ. στις 5.00 μ.μ. στην πλατεία Ευόσμου

 

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη 4 Φλεβάρη 2022

 

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5/2, ΣΤΙΣ 5.00΄Μ.Μ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΥΟΣΜΟΥ

Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης συμμετέχει και καλεί στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στις 5.00΄μ.μ. στην πλατεία Ευόσμου.

Παρά τα πρόσφατα γεγονότα στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και στη συνέχεια στο ΕΠΑΛ Ευόσμου και στην Ηλιούπολη, ομάδες φασιστοειδών συνεχίζουν να αλωνίζουν στην περιοχή ανενόχλητοι, προβαίνοντας σε εγκληματικές επιθέσεις, ενώ εδώ και καιρό παρεμβαίνουν στα σχολεία κυρίως των Δυτικών Συνοικιών, προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν, να σταματήσουν κάθε συλλογική δράση και να παρασύρουν στις μαύρες ιδέες τους ανήλικα παιδιά.

Η κυνική δολοφονία του Άλκη, ξαναφέρνει στην επιφάνεια επίσης, καταστάσεις γνωστές σε όλα τα κλιμάκια εξουσίας, ότι δηλαδή η επικίνδυνη δράση ακροδεξιών, φασιστικών ομάδων έχει απλώσει τα πλοκάμια της  σε χώρους οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων καλλιεργώντας τα χειρότερα αντανακλαστικά κοινωνικού μίσους, κανιβαλισμού και προσωπικής επιβολής του ισχυρού, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας, που καταλήγουν ακόμη και σε δολοφονίες.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και όλων των θεσμών εξουσίας, αλλά και της Τ.Α. είναι σοβαρές επειδή αφήνουν τα φασιστοειδή να ενεργούν ανενόχλητα, ενώ παράλληλα η κυβερνητική πολιτική της λιτότητας, της καταστολής, του ιδεολογήματος «νόμος και τάξη» δίνει έδαφος για να καλλιεργηθούν οι φασιστικές αντιλήψεις.

Η «σκοτεινή» αυτή πλευρά της Θεσσαλονίκης, αρκετά χρόνια, αλλά όχι τόσα πολλά, από τη δολοφονία του Λαμπράκη με τη συνέργεια επίσημων μηχανισμών και παρακρατικών οργανώσεων όπως η γνωστή «Καρφίτσα», τη δολοφονία του δημοσιογράφου Πολκ, του Τσαρουχά από τα βασανιστήρια της χούντας, δε μπορεί να μαυρίζει τη ζωή της πόλης και στις μέρες μας.

Ένα μαζικό, δυναμικό λαϊκό κίνημα θα πρέπει να αποτρέψει να μετατραπούν τα σχολεία σε εκκολαπτήρια φασιστικών αντιλήψεων, να αποτρέψει τη βία και το θάνατο που σπέρνουν φασιστικές ομάδες που δρουν ανενόχλητες, από τους οπαδικούς κύκλους μέχρι τα σχολεία των δυτικών συνοικιών.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 5/2, ώρα 5.00΄μ.μ. στην πλατεία Ευόσμου.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Το Γραφείο Τύπου