Δήλωση Χαραλαμπίδου για την αποχώρησή της από την ειδική συνεδρίαση του ΠΣ

Θεσσαλονίκη 1/2/2022

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Π.Σ.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο κύριος Περιφερειάρχης της Π.Κ.Μ., επέλεξε να πραγματοποιηθεί η ειδική συνεδρίαση για τον απολογισμό των Πεπραγμένων του Περιφερειάρχη και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Κ.Μ., καλυπτόμενος πίσω από τον νόμο, που διαχωρίζει τη συζήτηση του Απολογισμού από τον Προϋπολογισμό και το Πρόγραμμα δράσης  και δεν επιτρέπει στους  Περιφερειακούς Συμβούλους  να τοποθετηθούν με την ψήφο τους.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά επέλεξε να μην αποστείλει τον απολογισμό του, ούτε τον απολογισμό των Χωρικών  και Ειδικών Αντιπεριφερειαρχών στα μέλη του Π.Σ., κατά παράβαση  όσων ορίζονται από τη διαδικασία αλλά και από τον κανονισμό του Π.Σ., απαξιώνοντας τα μέλη του Π.Σ.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά  ο κύριος Τζιτζικώστας  επέλεξε να καλυφθεί πίσω από τον νόμο και  να μην διαφοροποιηθεί ούτε στο ελάχιστο, διαδικαστικό θέμα, της αναβάθμισης της συζήτησης για τον απολογισμό των πεπραγμένων .

Στην Ειδική συνεδρίαση για τον απολογισμό των πεπραγμένων, τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, κλήθηκαν να τοποθετηθούν, σύμφωνα με τις εισηγήσεις που στάλθηκαν , όχι για τον απολογισμό της Διοίκησης, αλλά για τον απολογισμό των δράσεων των Γενικών Διευθύνσεων  της Π.Κ.Μ. δηλαδή των υπηρεσιών της Περιφέρειας !!!

Η διαδικασία που εφάρμοσε και φέτος  ο κύριος Τζιτζικώστας περιορίζει ασφυκτικά τα όρια της δημοκρατικής λειτουργίας του Π.Σ., ενός Αιρετού Οργάνου, ξεπερνά ακόμη και τις διατάξεις των αντιδημοκρατικών νόμων Καλλικράτη και Κλεισθένη και μας οδήγησε εκ των πραγμάτων ως Περιφερειακή Παράταξη  ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην αποχώρηση από την συνεδρίαση, ώστε να μην νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας, μία τέτοια αντιδημοκρατική διαδικασία.

Το Γραφείο Τύπου

https://anypotaktidimokmak.blogspot.com/

https://www.facebook.com/anypotakti.dimokratiki.makedonia/

Διεύθυνση: 26ης Οκτωβρίου 64, 3ος όροφος, γραφείο 36, ΤΚ 54627

Τηλ.: 2313319274 FAX: 2313319272 κινητό : 6972470577

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ