Συνέλευση Αριστερής Πρωτοβουλίας Δυτικής Αθήνας

Απέναντί μας έχουμε ένα ζοφερό παρόν και μέλλον. Εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, αντεργατικοί νόμοι, αύξηση των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, ενεργειακή φτώχεια, παράλυση του κρατικού μηχανισμού απέναντι στην κλιματική κρίση και στις φυσικές καταστροφές (πυρκαγιές, χιονοπτώσεις), ιδιωτικοποιήσεις, συνεχή σκάνδαλα, εξοργιστική διαπλοκή πολιτικών-οικονομικών ελίτ… και ο κατάλογος συνεχίζει. 

Αυτό το μέλλον δεν χωράει κανέναν και καμία… αξίζουμε πολλά περισσότερα. Αλλά για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση, απαιτεί τον συλλογικό καθημερινό αγώνα των εργαζομένων, μαζί με την κάλυψη ενός υπαρκτού πολιτικού κενού. Ενός κενού που προκύπτει από την έλλειψη ουσιαστικής αντιπολίτευσης απέναντι στη λαίλαπα του νεοφιλελεύθερου αυταρχισμού, και της ανάγκης συμβολής των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής και Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στην δημιουργία συγκροτημένου πολιτικού λόγου και δράσης απέναντι στις πολιτικές που επιβάλλουν το εγχώριο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο και οι συνεχώς αυξανόμενες διεθνείς εξαρτήσεις της χώρας. 

Για αυτούς τους λόγους, δημιουργήθηκε η Αριστερή Πρωτοβουλία Διαλόγου και Δράσης, με την ισότιμη συμμετοχή ανένταχτων αγωνιστών, αγωνιστριών και οργανωμένων δυνάμεων της ασυμβίβαστης, ριζοσπαστικής και ανατρεπτικής Αριστεράς, δίνοντας τον πρώτο λόγο στους εργαζόμενους, στις γυναίκες και τη μαχόμενη διανόηση. Πάνω από όλα, στη νέα γενιά. 

Δεν επιδιώκουμε μια συμφωνία σε όλα, αλλά μια ανοιχτή διαδικασία συζήτησης ορίζοντας μερικά βασικά προαπαιτούμενα που χρησιμεύουν ως οδηγός και πιστοποίηση της πρόθεσης και της πορείας μας και με προοπτική τη συγκρότηση, εν τέλει, ενός αριστερού ριζοσπαστικού πολιτικού μετώπου. 

Σας καλούμε λοιπόν να συζητήσουμε την Κυριακή 30/1, 11.00 π.μ, στο Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης (Αθανασίου Διάκου και Μπουμπουλίνας, https://goo.gl/maps/V895dBxSkxzsx5g38). 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ