Ανενόχλητες οι φασιστικές ομάδες συνεχίζουν την τρομοκρατική δράση τους

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη 28/1/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΕΣ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ

ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΣΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Οι ομάδες φασιστών που είχαν επιτεθεί σε φοιτητές και μαθητές στα τέλη Σεπτέμβρη στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και στη συνέχεια στο ΕΠΑΛ Ευόσμου, συνεχίζουν να αλωνίζουν την περιοχή ανενόχλητοι, προβαίνοντας σε εγκληματικές επιθέσεις, ιδιαίτερα στους σχολικούς και μαθητικούς χώρους.

Λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων επιτέθηκαν σε Κούρδο μαθητή της Α΄ Λυκείου του Διαπολιτισμικού Σχολείου του Ευόσμου κτυπώντας τον με σιδερογροθιά, και προκαλώντας του τραυματισμούς. Η επίθεση έγινε από 8 – 10 άτομα από τα ΕΠΑΛ, που μάλιστα λίγη ώρα πριν από την επίθεση είχαν μπει μέσα στο σχολείο ισχυριζόμενοι ότι είναι παλιοί μαθητές. Είχε σαν συνέπεια ο μαθητής, τρομοκρατημένος, να μην ξαναπάει στο σχολείο για ένα μήνα, και όταν πρόσφατα επιχείρησε να ξαναπαρακολουθήσει τα μαθήματά του, εμφανίστηκε και πάλι η ίδια ομάδα προσπαθώντας με βίαιο τρόπο να τον αποτρέψει.

Είναι φανερό ότι επιχειρούν με το φόβο, τους ξυλοδαρμούς και την έντονη τρομοκράτηση των μαθητών να εμποδίσουν  τη μόρφωση των προσφυγόπουλων αλλά και τις συλλογικές  και τις αγωνιστικές διεργασίες που υπάρχουν στους μαθητικούς και φοιτητικούς χώρους.

Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης καταγγέλλει και καταδικάζει τις επιθέσεις αυτές και τη δράση των φασιστικών ομάδων.

Επισημαίνει τις ευθύνες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που «ποιεί την νήσσα», της αρμόδιας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και όλων των αρμόδιων φορέων που έχουν υποχρέωση να πάρουν μέτρα ώστε να σταματήσουν οι τρομοκρατικές, επιθετικές δράσεις των φασιστοειδών και να διαφυλάξουν την απρόσκοπτη και χωρίς επικινδυνότητα παρακολούθηση των μαθημάτων από όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές.

Δηλώνει πως θα συνεχίσει μέσα από το λαϊκό και φοιτητικό κίνημα την πάλη ενάντια σε κάθε προσπάθεια αναβίωσης του φασισμού. Μέσα από τους λαϊκούς-φοιτητικούς αγώνες, τη συλλογική δράση, όσοι οραματίζονται τις μαύρες μέρες θα βρεθούν εκεί που τους αξίζει, εκεί που έστειλαν τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα οι μεγάλες κινητοποιήσεις πριν από ένα χρόνο. Το μαζικό, λαϊκό κίνημα, δεν επέτρεψε και δεν θα επιτρέψει να μετατραπούν τα σχολεία σε εκκολαπτήρια φασιστικών αντιλήψεων.

Το Γραφείο Τύπου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ