Σχόλιο της Λαϊκής Ενότητας για το κύμα κακοκαιρίας και τις κυβερνητικές ευθύνες

24-1-2022

Σχόλιο της Λαϊκής Ενότητας για το κύμα κακοκαιρίας και τις κυβερνητικές ευθύνες

Εδώ και περίπου μια εβδομάδα είναι γνωστό πως επρόκειτο να έρθει κύμα κακοκαιρίας σε όλη την Ελλάδα καθώς και πως θα υπάρξουν χιονοπτώσεις ακόμα και στις αστικές περιοχές. Η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ εδώ και 3 μέρες ενημερώνουν τους πολίτες ότι «ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα». Η πραγματικότητα βεβαίως είναι εντελώς αντίθετη.

Από το πρωί το οδικό δίκτυο της Αττικής βρίσκεται σε άθλια κατάσταση χωρίς να υπάρχει καμία μέριμνα και υποδοχή από πλευράς κρατικού μηχανισμού. Οι δρόμοι στην Εθνική Οδό είναι καλυμμένοι στο χιόνι, τμήματα δρόμων έχουν εγκλωβιστεί. Επίσης οι δρόμοι στην Αθήνα δεν έχουν ακόμα καθαριστεί, δεν έχουν βγει εκχιονιστικά, ούτε αλάτι στους δρόμους δεν έχει πέσει, οδηγώντας σε ταλαιπωρία τους χιλιάδες εργαζόμενους που πήγαν στις δουλειές τους και δεν γνωρίζουν πως θα γυρίσουν σπίτι.

Αποκαλύφθηκε πλήρως  η αποτυχία του λεγόμενου «επιτελικού κράτους» της κυβέρνησης  αλλά και η  έλλειψη κάθε οργανωμένου σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας και των χιονοπτώσεων, παρά την προειδοποίηση των μετεωρολόγων.

Η κυβέρνηση εξαντλήθηκε μόνο σε κινήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα,  όπως τα συνεχή, χωρίς καμία αξία, μηνύματα Πολιτικής Προστασίας, χωρίς όμως κανένα ουσιαστικό μέτρο πρόληψης  και προστασίας, την έλλειψη των οποίων  πληρώνουν  οι πολίτες.

Ακόμη και σε αυτές τις ακραίες καιρικές συνθήκες άνθρωποι υποφέρουν και κινδυνεύουν χωρίς θέρμανση, εντελώς απροστάτευτοι μπροστά στην ανατίμηση της ενεργειακής κατανάλωσης.

Η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά τα ρίχνει στην «ατομική ευθύνη» για να αποποιηθεί τις ευθύνες που έχει, καθώς όχι μόνο δεν έχει ενισχύσει σε κανένα βαθμό τις υποδομές προκειμένου να υπάρχει η κατάλληλη αντιμετώπιση αλλά αδιαφορεί για τους χιλιάδες εργαζόμενους και την ασφάλεια τους.

Απαιτούμε

  • Αναστολή των εργασιών που είναι είναι σε εξωτερικούς χώρους, όπως στις ταχυμεταφορές, στα ντελίβερι, στην οικοδομή, κ.α.
  • Εξασφάλιση των αναγκαίων μέτρων προστασίας για όλους τους εργαζόμενους
  • Κανένα σπίτι να μην μείνει χωρίς θέρμανση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ