ΛΑΕ : «Η νέα τροπολογία Χατζηδάκη αποτελεί ένα επιπλέον  δώρο στους εργοδότες και εκφράζει κοινωνική αναλγησία»

0

ΛΑΕ : «Η νέα τροπολογία Χατζηδάκη αποτελεί ένα επιπλέον  δώρο στους εργοδότες και εκφράζει κοινωνική αναλγησία»

 

Η νέα τροπολογία Χατζηδάκη, που προβλέπει υποχρέωση τηλεργασίας στους νοσούντες από κορονοϊό  και μείωση μισθού για τους γονείς  αποτελεί ένα επιπλέον  δώρο στους εργοδότες και εκφράζει κοινωνική αναλγησία.

Αποτελεί αναλγησία και εκφράζει κυνική αδιαφορία όχι μόνο προς τους εργαζόμενους αλλά γενικότερα προς την δημόσια υγεία η τροπολογία Χατζηδάκη, που προβλέπει υποχρέωση τηλεργασίας στους νοσούντες εργαζόμενους και μείωση μισθού ως 50% στην ούτως  ή άλλως  περιοριρισμένη ειδική άδεια των γονέων ,που τα παιδιά τους νοσούν.

Αποδεικνύεται συνεχώς ότι η κυβέρνηση

  • Ακολουθεί την θεωρία της {ανοσίας της αγέλης}, αφού περιόρισε την περίοδο της καραντίνας σε 5 ημέρες, παρά την γνώμη της επιστημονικής  κοινότητας.
  • Ενδιαφέρεται μόνο για την εξυπηρέτηση των εργοδοτών και των μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών, αφού τους δίνει το δικαίωμα να υποχρεώνουν σε προσφορά εργασίας τους εργαζόμενους ακόμη και όταν νοσούν.

Αδιαφορεί όχι μόνο για τους εργαζόμενους, που τους εξουθενώνει αλλά και για ολόκληρη την  κοινωνία, αφού ο περιορισμός των αναγκαίων αδειών και η  μείωση μισθού εξαναγκάζει σε επιστροφή στην εργασία και εργαζόμενους, που δεν έχουν αποθεραπευθεί  οι ίδιοι ή τα παιδιά τους , με κίνδυνο περαιτέρω μετάδοσης του ιού.

Η τροπολογία είναι πρωτοφανής και απαράδεκτη.

– Να αποσυρθεί αμέσως.

– Να μην επιτρέπεται η εργασία σε όσους νοσούν.

– Να κατοχυρωθεί  η χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού στους γονείς που τα παιδιά τους νοσούν, χωρίς καμία μείωση μισθού.

Το Γραφείο Τύπου 20.1.2022