Οι θεατρινισμοί με τα Rafale αποτελούν πρόκληση στη νοημοσύνη του ελληνικού  λαού

Οι θεατρινισμοί με τα Rafale αποτελούν πρόκληση στη νοημοσύνη του ελληνικού  λαού, που τα πληρώνει με το αίμα του και είναι εις βάρος των αναγκών του.

Οι θεατρινισμοί και οι πανηγυρισμοί  της κυβέρνησης για τα  Rafale αποτελούν προσβολή στη νοημοσύνη του ελληνικού  λαού, που καλείται να πληρώσει τον λογαριασμό και να ανεχθεί την περικοπή  δαπανών  για βασικές κοινωνικές ανάγκες, όπως  είναι η υγεία, να ανεχθεί δηλαδή  την έλλειψη ΜΕΘ, την έλλειψη ιατρικού και  νοσηλευτικού  προσωπικού, την υποχρηματοδότηση  των δημοσίων  νοσοκομείων, βασικές αιτίες για τους χιλιάδες νεκρούς από covid.

H πολυδιαφημισμένη αγορά με κανέναν τρόπο δεν εξυπηρετεί  τις πραγματικές αμυντικές ανάγκες της χώρας, έγινε με προτροπή των ΗΠΑ για να  εξυπηρετήσει άλλα συμφέροντα.

Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για συνεχή αναβάθμιση της γεωστρατηγικής  θέσης της χώρας, αποδεικνύονται ψέματα, όπως προκύπτει και από την φανερή εγκατάλειψη του σχεδίου για τον αγωγό East- Med, διότι έτσι εξυπηρετούνται περισσότερο τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας προϋποθέτει τον απεγκλωβισμό της  από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ  και την εφαρμογή μιας ανεξάρτητης, αντιιμπεριαλιστικής, πολυδιάστατης φιλειρηνικής  πολιτικής προς όφελος του ελληνικού λαού.

Αθήνα  20 Ιανουαρίου 2022                 Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας