Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καταγγέλλει τη βίαιη αστυνομική επίθεση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ΑΣΟΕΕ

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καταγγέλλει τη βίαιη αστυνομική επίθεση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ΑΣΟΕΕ.

Για μια ακόμα φορά, οι δυνάμεις καταστολής έπνιξαν τη σχολή στα δακρυγόνα, τρομοκρατώντας και θέτοντας σε κίνδυνο τους φοιτητές, οδηγώντας στη διάλυση των μαθημάτων και τη φυγάδευση των φοιτητών, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κλιμακώνει την επίθεση στη νεολαία, ενισχύει τη στρατηγική της έντασης. Προσπαθεί να αποπροσανατολίσει από την εγκληματική της ευθύνη για την πανδημία, αλλά και από τις πολιτικές εξαθλίωσης που επιβάλει, χτίζοντας το ψεύτικο αφήγημα περί ανομίας στα πανεπιστήμια. Δεν διστάζει να αξιοποιήσει για αυτό το σκοπό, ακόμα και την δυσώδη ιστορία που αποκαλύφθηκε γύρω από συγκεκριμένους καθηγητές της ΑΣΟΕΕ που φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε απάτες ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που διακινούνταν μέσω offshore εταιριών συμφερόντων τους. Μια ιστορία που η κυβέρνηση και ο εκλεκτός της πρύτανης Μπουραντώνης γνώριζαν και συγκάλυπταν.

Οι πραγματικές στοχεύσεις της κυβέρνησης αποδεικνύονται περίτρανα από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις και εισβολές στα πανεπιστήμια, από τη διαρκή αρθρογραφία στα γνωστά μέσα που έχουν πάρει εργολαβία τον διασυρμό των δημόσιων πανεπιστημίων για να ενισχύσουν την κυβερνητική στρατηγική, από τις εξαγγελίες για τοποθέτηση πανεπιστημιακής αστυνομίας τον Μάιο σε τρία ΑΕΙ. Αποδεικνύονται από τις προκλητικές δηλώσεις Θεοδωρικάκου για «τα παιδιά της ΟΠΠΙ που έχουν ταλαιπωρηθεί από τους μπαχαλάκηδες ως φοιτητές», που προμηνύουν την αντιμετώπιση της κυβέρνησης και των πραιτωριανών της απέναντι στις φοιτητικές κινητοποιήσεις.

Αποδεικνύονται, τέλος, από το ότι η κυβέρνηση διέταξε να γίνει η αστυνομική επίθεση στον απόηχο των μαζικών κινητοποιήσεων του Συλλόγου Φοιτητών ΑΣΟΕΕ που πέτυχε την απομάκρυνση του καθηγητή από τις διαλέξεις και ανέδειξε τις ευθύνες Μπουραντώνη, ζητώντας την παραίτησή του.

Θα σταθούμε στο πλευρό των αγώνων της νεολαίας ενάντια στη δυστοπία που επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της.

Το Γραφείο Τύπου 18.1.2022