Να μην επιτρέψουμε να μπει στο γύψο το δικαίωμα στη διαδήλωση

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζοντας τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο επιχειρεί να βάλει στο γύψο ακόμα και το δικαίωμα της διαμαρτυρίας και της διαδήλωσης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι έτοιμη να νομοθετήσει την δυνατότητα της αστυνομίας να απαγορεύει διαδηλώσεις, εξοντωτικές ποινές σε διαδηλωτές και οργανωτές καθώς και τη διάλυση διαδηλώσεων με πρόσχημα ότι μπορούν να προκληθούν επεισόδια.

Τα αντιδημοκρατικά μέτρα έρχονται σε συνέχεια της βίαιης καταστολής μιας σειράς φοιτητικών και εργατικών κινητοποιήσεων, της παραβίασης του πανεπιστημιακού ασύλου καθώς και μιας σειράς αστυνομικών αυθαιρεσιών σε βάρος πολιτών.

Η επιβολή της μνημονιακής κανονικότητας και των νέων αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων απαιτεί την ενίσχυση του αυταρχισμού και της καταστολής.

Παραγνωρίζει όμως η Κυβέρνηση ότι το λαϊκό κίνημα έχει τεράστια εμπειρία και όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα θα καταργήσει στην πράξη τέτοια αντιδημοκρατικά μέτρα και αποφάσεις.

Αυτή την ώρα οι δυνάμεις της Αριστεράς, αλλά και κάθε δημοκράτης πολίτης πρέπει να σηκώσουν ανάστημα και να συντονίσουν τη δράση τους για να αποτρέψουν τα νέα αντιδημοκρατικά σχέδια που εξυφαίνονται από την κυβέρνηση και τις δυνάμεις του κεφαλαίου που την στηρίζουν.