Συμπληρωματική ενίσχυση του εισοδήματος των Σταφιδοπαραγωγών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

14 Ιανουαρίου 2022

ΠΡΟΤΑΣΗ 26 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕ.ΣΥ.Π. ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ 1/3 ΤΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΦΙΔΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

 

ΘΕΜΑ : Συμπληρωματική ενίσχυση του εισοδήματος των Σταφιδοπαραγωγών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

             Κύριε Πρόεδρε,

            Κύριε Περιφερειάρχη,

            Κυρίες/Κύριοι Συνάδελφοι,

Καταθέτουμε πρόταση για να διεξαχθεί έκτακτη συνεδρίαση με την διαδικασία της συγκέντρωσης του 1/3 των υπογραφών, όπως προβλέπει ο νόμος , για το σοβαρό θέμα της οικονομικής καταστροφής των σταφιδοπαραγωγών, με βασική ευθύνη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης .

            Είναι γνωστό ότι παρά τα όσα δήλωσε ο κ. Υπουργός , πριν σχεδόν ένα μήνα, η κατάσταση για τους σταφιδοπαραγωγούς είναι τραγική. Οι περισσότεροι έχουν ήδη πουλήσει με 50 – 80 λεπτά. Οι ιδιώτες εδώ και καιρό δεν αγοράζουν ούτε 1 κιλό σταφίδα και ο Υπουργός δεν κάνει τίποτα , παρά την δέσμευσή του , για να υπάρξει απορρόφηση της σταφίδας από τις αποθήκες της Παναιγιαλείου Ένωσης, οι οποίες είναι γεμάτες.

            Επιπλέον , οι σταφιδοπαραγωγοί κινδυνεύουν να μην πάρουν ούτε την Συνδεδεμένη Ενίσχυση , κι’ αυτό επειδή η χρονική περίοδος για να κοπούν τα τιμολόγια πώλησης  λήγει στις 28 Ιανουαρίου.

            Με δεδομένα όλα τα ανωτέρω και επιπρόσθετα , για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν , οι σταφιδοπαραγωγοί , θα πρέπει η σταφίδα να πουληθεί στο 1,50 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι μια ιστορική καλλιέργεια για την χώρα μας και για την Περιφέρεια μας θα οδηγηθεί σε άμεση εγκατάλειψη.

            Για όλους αυτούς τους λόγους και με το επιπλέον δεδομένο ότι ο κ. Περιφερειάρχης έχει δεσμευθεί από τον Ιούλιο , ότι είναι υπέρ της κάλυψης του εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών, αν υπάρχει πρόβλημα, πρόβλημα που όχι μόνο υπάρχει αλλά είναι και οξύτατο,

            προτείνουμε οι υπογράφοντες : να συζητηθεί το θέμα σε έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση , σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, και να ληφθεί ομόφωνη απόφαση συμπληρωματικής ενίσχυσης του εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών.

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΕΣ

 1. ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
 2. ΔΡΟΥΓΚΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
 3. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
 4. ΚΑΤΣΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 5. ΔΕΔΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 6. ΒΕΡΓΙΝΑΔΗ ΜΑΡΙΑ
 7. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ
 8. ΚΑΡΟΥΖΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 9. ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 10. ΜΠΟΖΙΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
 11. ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 12. ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
 13. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
 14. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
 15. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ-ΚΟΡΩΝΗ ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΗ (ΚΛΕΙΩ)
 16. ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
 17. ΠΙΣΙΜΙΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
 18. ΠΕΤΡΙΤΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
 19. ΤΖΑΝΕΤΕΑ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ (ΝΤΙΑ)
 20. ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ
 21. ΣΚΟΥΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
 22. ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
 23. ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΤΙΝΑ)
 24. ΜΠΟΥΖΑ ΑΝΤΩΝΙΑ
 25. ΓΚΟΥΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
 26. ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ