Ο λαός δεν ξεχνά τον Άη Στράτη και όλους τους τόπους του μαρτυρίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο λαός δεν ξεχνά τον Άη Στράτη και όλους τους τόπους του μαρτυρίου

Για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκαλεί το κοινό αίσθημα και επιχειρεί να αναιρέσει την πραγματική αιματοβαμμένη ιστορία αυτού του τόπου! Με περίσσιο θράσος επέλεξε να ‘’γιορτάσει’’ τη σημερινή ημέρα στον Άη Στράτη και δε δίστασε να δηλώσει πως ο τόπος αυτός είναι «τοπόσημο διχασμού και δοκιμασίας το οποίο μετατρέπεται, όμως, σε ένα ορόσημο ενότητας και αισιοδοξίας».

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται καθημερινά από την υγειονομική κρίση και την τραγική διαχείρισή της από την κυβέρνηση, τις ανατιμήσεις και την ενεργειακή φτώχεια που οδηγεί κόσμο εν έτει 2022 να πεθαίνει από μαγκάλια. Σε αυτή λοιπόν τη συγκυρία ο Μητσοτάκης επιλέγει προκλητικά να εμφανιστεί σε έναν τόπο βασανιστηρίων και εξοριών, έναν τόπο μαρτυρίου κομμουνιστών και λαϊκών αγωνιστών.

Ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση προσπαθούν να λοιδορήσουν και να διαγράψουν του αιματοβαμμένους αγώνες του λαού. Αυτή η στάση ταιριάζει απόλυτα με την πολιτική τους που προσπαθεί να καταργήσει τις ελευθερίες και τα κατακτημένα με αίμα δημοκρατικά δικαιώματα.

Η κίνηση αυτή αποτελεί ακόμα μια επίθεση στη μνήμη και την ιστορία αυτού του τόπου και μάλιστα από τους πολιτικούς απογόνους ηγετών της δεξιάς που νομιμοποιούσαν και υλοποιούσαν τις πρακτικές καταστολής των σκοτεινών εκείνων χρόνων. Η προσπάθεια ουδετεροποίησης ενός τόπου βασανιστηρίων, η άρνηση του τι συντελέστηκε εκεί και ο γκεμπελισμός που καταλήγει να βαφτίζει τον Άη Στράτη ως «τοπόσημο διχασμού» είναι πρωτοφανώς αλαζονική. Όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση που φτωχοποιεί, καταστέλλει και αφήνει το λαό αβοήθητο στο φονικό κίνδυνο της πανδημίας, να διαγράψει την ιστορία των αγώνων και της αριστεράς τόσο θα της θυμίζουμε ότι θα βρει απέναντί της τείχος απόρθητο!

Ο λαός δεν ξεχνά τον Άη Στράτη και όλους τους τόπους του μαρτυρίου, σύμβολα του ακλόνητου αγώνα των αγωνιστών και της αντίστασης στους καταπιεστές, ντόπιους και ξένους, δεν ξεχνά τους μάρτυρες που έδωσαν τη ζωή τους ολόψυχα για ένα καλύτερο αύριο, δεν ξεχνά και τους βασανιστές τους.

Το Γραφείο Τύπου 7.1.2022

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ