Ο Λαός στο έλεος της πανδημίας και της άρνησης της κυβέρνησης για λήψη ουσιαστικών μέτρων

Ο Λαός στο έλεος της πανδημίας και της άρνησης της κυβέρνησης για λήψη ουσιαστικών μέτρων
 Διάθεση δωρεάν test σε όλους, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας  Φροντίδας  Υγείας και επίταξη των Ιδιωτικών  Διαγνωστικών Κέντρων.

 

Η Ελλάδα ξεπέρασε  ήδη τα 50000 κρούσματα ημερησίως  και τους 21000 νεκρούς  και βρίσκεται κυριολεκτικά στο έλεος της πανδημίας. Η κυβέρνηση δεν λαμβάνει κανένα προστατευτικό μέτρο, επενδύει μόνο στην «ανοσία της αγέλης» και αφήνει τον λαό απροστάτευτο απέναντι στη νόσο αλλά  και απέναντι  στο αυξημένο κόστος των προστατευτικών μέσων.

Το λαϊκό εισόδημα , που ήδη έχει μειωθεί από την     ακρίβεια, μειώνεται  ακόμη περισσότερο, διότι οι πολίτες αναγκάζονται  να πληρώνουν από την τσέπη τους  τα  test και τις μάσκες προστασίας, η τιμή των οποίων  έχει εκτοξευτεί τελευταίως.

Η κυβέρνηση  όχι μόνο δεν ενισχύει τις δημόσιες δομές υγείας αλλά προκαλεί τον λαό με τις δηλώσεις κυβερνητικών  στελεχών περί τέλους της πανδημίας, με την μείωση   – κοροϊδία στην τιμή των μοριακών test , με την επιμονή της για άνοιγμα των σχολείων, με την απαράδεκτη εισαγωγή του 50% ως προϋπόθεση για το κλείσιμο τμήματος, χωρίς κανένα επιπλέον ουσιαστικό  προστατευτικό μέτρο.

Με την αδιαφορία της για τις συνθήκες στους χώρους εργασίας και  την εγκληματική  αδιαφορία της για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους  χώρους δουλειάς.

Η πανδημία καλπάζει και απαιτείται η  άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας:

  1. Ενίσχυση των δημοσίων νοσοκομείων σε υποδομές και προσωπικό, το οποίο έχει μειωθεί ακόμη περισσότερο τις τελευταίες ημέρες λόγω  προσβολής από covid πολλών υγειονομικών.
  2. Στήριξη και ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό  για να προσφέρει υπηρεσίες στους πολίτες.
  3. Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και λήψη ουσιαστικών μέτρων. Το άνοιγμα των σχολείων μόνο με την διάθεση  στους μαθητές ενός επιπλέον self-test είναι πρόκληση και εμπαιγμός.
  4. Δωρεάν διάθεση test και ιδιαίτερα  μοριακών test, η τιμή των οποίων είναι απαγορευτική για τα λαϊκά εισοδήματα.
  5. Επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, για να συμβάλουν στους μαζικούς ελέγχους και στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως σε αριθμό νεκρών λόγω πανδημίας και η κυβέρνηση αδιαφορεί.

Οι λαϊκοί αγώνες μόνο μπορούν να επιβάλλουν την λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας του λαού.

Η Λαϊκή Ενότητα θα συμβάλει στην ανάπτυξη λαϊκών αγώνων για την υπεράσπιση της υγείας του λαού με όλες τις δυνάμεις της.

 

Αθήνα 5 Ιανουαρίου 2022                                        Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας.