Σχόλιο της Λαϊκής Ενότητας για την “αύξηση” του κατώτατου μισθού

του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή».
Σχόλιο της Λαϊκής Ενότητας για την “αύξηση” του κατώτατου μισθού

 

Εν μέσω ισχυρών ανατιμήσεων, πληθωρισμού και εκτόξευση του ενεργειακού κόστους, η κυβέρνηση πανηγυρίζει και προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι προχωράει στην αύξηση του εισοδήματος ανακοινώνοντας μια αστεία και πενιχρή αύξηση στον κατώτατο μισθό!

Από το 2022, λοιπόν, ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί κατά 2%, δηλαδή θα αυξηθεί από τα 650€ στο …αστρονομικό ποσό των 663€. Δηλαδή πρακτικά μιλάμε για αύξηση 0,50€ την ημέρα σε όσους εργάζονται ως υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα. Αντίστοιχη “αύξηση” θα δουν οι εργατοτεχνίτες στο καθημερινό τους μεροκάματο, το οποίο θα αυξηθεί κατά 0,58€ την ημέρα!! Η επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης και του Υπουργού Χατζηδάκη δεν μπορούν να πείσουν κανέναν για τις προθέσεις τους. Είναι πασιφανές ότι η κοροϊδία δεν έχει τέλος. Το Υπουργείο Εργασίας που έχει διαλύσει κάθε έννοια βασικών εργασιακών δικαιωμάτων και συνθηκών, έχει απελευθερώσει το 8ωρο, ποινικοποιεί την απεργία και καταστέλλει τις αντιστάσεις επιχειρεί να μας πείσει ότι ενδιαφέρεται για το εισόδημα του εργαζόμενου.

Η κοροϊδία είναι ακόμη πιο προφανής αν κανείς σκεφτεί κανείς τις δραματικές αυξήσεις σε βασικά βιοτικά αγαθά σήμερα και την ενεργειακή φτώχεια που μαστίζει το λαό, που έχει οδηγήσει σε νεκρούς συμπολίτες μας που προσπάθησαν να ζεσταθούν εν μέσω χειμώνα με μαγκάλια. Η λέξη ντροπή είναι άγνωστη για την κυβέρνηση.

Η Λαϊκή Ενότητα θα σταθεί στο πλευρό των αγώνων των εργαζόμενων ενάντια σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης των εργατικών κεκτημένων. Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα της κυβέρνησης όταν ο λαός είναι αντιμέτωπος με την φτώχεια και την δραματική πτώση του βιοτικού επιπέδου είναι προκλητικά και πρέπει να καταγγέλλονται πλατιά. Η κοινωνική πλειοψηφία σήμερα χρειάζεται γενναία αύξηση των μισθών, εργασιακές και ασφαλιστικές καλύψεις που να ανταποκρίνονται στην κάλυψη των αναγκών της. Τα ψίχουλα υποκρισίας από τη ΝΔ που παράλληλα δεν κάνει τίποτα για να μειώσει τα κόστη που φορτώνονται στις πλάτες μας, είναι εμπαιγμός!

Το Γραφείο Τύπου 28.12.2021