Κυβερνήσεις και Ευρωπαϊκή Ένωση εγκληματούν κατά των προσφύγων

Κυβερνήσεις και Ευρωπαϊκή Ένωση εγκληματούν κατά των προσφύγων.

Τρία ναυάγια με πολλούς νεκρούς  σε  τρεις  ημέρες.

 

Δεν έχει  τέλος το μαρτύριο των προσφύγων – μεταναστών με ευθύνη φυσικά  των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής  Ένωσης, που εγκλωβίζουν  ανθρώπους και αφήνουν τους  δουλεμπόρους να πλουτίζουν οδηγώντας στο θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους  κάθε χρόνο.

Μόνο μέσα σε τρεις ημέρες  συνέβησαν τρία ναυάγια στο Αιγαίο με δεκάδες  νεκρούς. Ένα  κοντά στη Φολέγανδρο, ένα κοντά στα Αντικύθηρα με 14 τουλάχιστον νεκρούς {υπάρχουν και αγνοούμενοι} και ένα κοντά στην Πάρο, όπου ιστιοφόρο που μετέφερε  τουλάχιστον 80 ανθρώπους αναποδογύρισε με αποτέλεσμα μέχρι τώρα να έχουν εντοπιστεί 16 νεκροί και πολλοί άλλοι  να αγνοούνται.

Η κυβέρνηση με δηλώσεις υπουργών της ρίχνει όλες τις ευθύνες στους διακινητές, αποκρύπτοντας ότι αυτοί στηρίζουν την δράση τους στην απαράδεκτη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων, στην συστηματική ακύρωση της Συνθήκης της Γενεύης για τους πρόσφυγες, στην αντιδραστική κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής  Ένωσης Τουρκίας, στο αφήγημα  της ασφαλούς τρίτης χώρας, όπως επίσης  και στην πολιτική των απελάσεων και των επαναπροωθήσεων.

Οι δηλώσεις συμπάθειας από κυβερνητικά στελέχη, που έγιναν και συνήθως γίνονται, συνοδεύοντας τις ανακοινώσεις για ναυάγια και νεκρούς είναι καθαρή υποκρισία.

Απαιτείται η λήψη ουσιαστικών μέτρων

– Η προστασία των δικαιωμάτων των προσφύγων.-

 -Η κατάργηση της κοινής δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης  Τουρκίας και η εφαρμογή και λειτουργία  των Επιτροπών Ασύλου μέσα στην Τουρκία, με  ευθύνη Ευρωπαϊκής  Ένωσης και Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ώστε να έχουν την δυνατότητα να ταξιδεύουν με ασφάλεια στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους.

Η λήψη των παραπάνω μέτρων επιβάλλεται.  Διαφορετικά χιλιάδες άνθρωποι, θύματα της φτώχειας  και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων θα εξακολουθήσουν να γίνονται αντικείμενα  εκμετάλλευσης δουλεμπόρων και πολλές φορές να οδηγούνται σε τραγικό θάνατο.

Αθήνα 26  Δεκεμβρίου 2021                     Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ