Μια ακόμη γυναίκα δολοφονημένη. Μέτρα για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας τώρα!

Μια ακόμη γυναίκα δολοφονημένη. Μέτρα για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας τώρα!

Η Τζεβριέ Εδινερλί δολοφονήθηκε από τι σύζυγό της στην Αλεξανδρούπολη, που τη σκότωσε κυριολεκτικά στο ξύλο. Η 16η γυναικοκτονία σε 11 μήνες θέτει επιτακτικά ερωτήματα.

Η κυβέρνηση συνειδητά κλείνει τα μάτια στην έμφυλη βία. Συνδικαλιστές της ΝΔ και “προβεβλημένα στελέχη” της ΕΛΑΣ όπως ο Μπαλάσκας υποδαυλίζουν το σεξισμό και το φονικό μισογυνισμό και δίνουν ξεδιάντροπα γραμμή σε κάθε επίδοξο γυναικοκτόνο για το πως θα πέσουν “στα μαλακά”.

Η κυβέρνηση παρά τις μαζικές αντιδράσεις του γυναικείου και κοινωνικού κινήματος, ψήφισε το νόμο Τσιάρα που εγκλωβίζει τις γυναίκες σε κακοποιητικά περιβάλλοντα, παροξύνοντας τα πιο αντιδραστικά αντανακλαστικά πατριαρχίας και κοινωνικού συντηρητισμού. Αυτή η πολιτική πάει χέρι-χέρι με τη στρατηγική αυταρχισμού και συντηρητικής επιβολής που υλοποιεί.

Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για την δικαίωση των αιτημάτων του κινήματος και την άμεση θέσπιση μέτρων αντιμετώπισης της έμφυλης βίας και μηχανισμών προστασίας των γυναικών, πριν φτάσουμε για άλλη μια φορά στο αναπότρεπτο.

Νομική κατοχύρωση και αναγνώριση του όρου γυναικοκτονία. Γενναία χρηματοδότηση για δομές προστασίας και υποστήριξης των γυναικών για τη διαμονή των γυναικών και των παιδιών τους ώστε να διευκολύνεται η απομάκρυνση.

Οικονομική και εργασιακή υποστήριξή τους. Ριζική αναδιάρθρωση των δομών για την αποτελεσματική υποστήριξη και προώθηση καταγγελιών ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας. Αυτή η αστυνομία που αποθαρρύνει ή και κατηγορεί τις καταγγέλλουσες, που είναι απρόθυμη ακόμη και όταν γίνονται καταγγελίες από τις γυναίκες ή το περιβάλλον τους, δεν μπορεί και δεν θέλει να αντιμετωπίσει το φαινόμενο.

Υπηρεσίες με επιστήμονες και παροχή ψυχολογικής υποστήριξης. Κατάργηση των αντιδραστικών διατάξεων του νόμου Τσιάρα για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια.

Το Γραφείο Τύπου 11.12.2021