Κώστας Ήσυχος: Αμερικανική παρέμβαση για τορπιλισμό του κλίματος μεταξύ Αθήνας – Μόσχας

Αμερικανική παρέμβαση για τορπιλισμό του κλίματος μεταξύ Αθήνας – Μόσχας

Σχόλιο του Κώστα Ήσυχου
Η πρόσφατη «παρέμβαση» του αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους, που ανάγκασε σε αλλαγή πορείας ένα επιβατικό Airbus, έγινε, σύμφωνα με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, εσκεμμένα λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη – Πούτιν στο Σότσι.
Το ελληνικό έδαφος μετατρέπεται σε επιθετικό ορμητήριο των αμερικανικών και νατοϊκών στρατιωτικών δυνάμεων προς τη Μαύρη θάλασσα και τη Νότια Ρωσία.

Σύμφωνα με ακριβείς δημοσιογραφικές πληροφορίες αλλά και σχετική ανακοίνωση του υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής ομοσπονδίας, στις 04/12, αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος απογειώθηκε από τη Σούδα με κατεύθυνση τη Μαύρη θάλασσα.
Το αμερικανικό αεροσκάφος έφερε διακριτικό κλήσης OLIVEW92. Όταν έφτασε πάνω από τα ρωσικά σύνορα άλλαξε τα διακριτικά του σε HOMER59. Επιβατικό αεροσκάφος που εκτελούσε τακτική πτήση Μόσχα-έλ Αβιβ αναγκάστηκε σε μείωση ύψους και αλλαγή πορείας.
Εάν συνδυαστεί η εμπρηστική ομιλία του σημερινού Έλληνα υπουργού Άμυνας στην τελευταία σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Ρίγα, (η αντιρωσική του υστερία ξεπέρασε ακόμα τις αμερικανικές ψυχροπολεμικές ρητορικές που αναπτύσσουν το τελευταίο διάστημα εναντίων της Ρωσίας και της Κίνας τα γεράκια του Πενταγώνου), με το τελευταίο συμβάν του αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους πάνω από τα σύνορα της νότιας Ρωσίας εν όψει της επικείμενης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα, εύκολα κανείς καταλαβαίνει την προσπάθεια τορπιλισμού του όποιου θετικού διπλωματικού κλίματος, που λογικά θα έπρεπε να προηγείται της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Μόσχα.
Οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην εξωτερική, διπλωματική και αμυντική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης υποδηλώνουν ακραία ψυχροπολεμική προσήλωση σε νατοϊκές επιλογές και γενικότερες επιδιώξεις της Ουάσιγκτον, καλλιεργούν ένα αυξανόμενο εχθρικό πολιτικό περιβάλλον εναντίων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Στην πράξη αναζητείται πραγματική πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική.
Οι αναβαθμίσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμός των αμερικανικών και νατοϊκών βάσεων στην Ελλάδα (Σούδα, Αλεξανδρούπολη, Καλαμάτα, Ανδραβίδα, Στεφανοβίκιο, Άκτιο) έχουν ήδη μετατρέψει τη χώρα μας σε τυχοδιωκτικό ορμητήριο των συμφερόντων του αμερικανικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συμπλέγματος.
Ιδιαίτερα η Αλεξανδρούπολη ραγδαία αποκτά στρατηγική σημασία για τον σχεδιασμό της Ουάσιγκτον με αιχμή τη Μαύρη θάλασσα και την Κριμαία.
Είναι ζωτικής, άμεσης και επιτακτικής σημασίας η Ελλάδα να σπάσει τα δεσμά στραγγαλισμού της αμερικάνικης πολεμικής μηχανής, η οποία επιβάλλεται στην πατρίδα μας από την κυρίαρχη πολιτική τάξη. Τυχοδιωκτισμός, απερίσκεπτες λογικές αμερικανο-νατοϊκής τυφλής υποταγής συνεχώς αυξάνονται τόσο σε ρητορικό αλλά και πρακτικό επίπεδο.
Ο λαός μας πρέπει να πρωταγωνιστήσει για να σταματήσει τις επικίνδυνες εξελίξεις που διαμορφώνονται σε μια περιοχή άκρως επιφορτισμένη με στρατιωτικές νατοϊκές παρουσίες σε θάλασσα, αέρα και έδαφος.

Αναδημοσίευση