13 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου  Γρηγορόπουλου, διαδηλώνουμε για να σπάσει ο αυταρχισμός και η καταστολή

13 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου  Γρηγορόπουλου, η νεολαία και ο λαός διαδηλώνουν για να σπάσει ο αυταρχισμός και η καταστολή

 Η  Λαϊκή Ενότητα καλεί σε μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση και πορεία, που διοργανώνουν πολιτικές συλλογικότητες και κοινωνικοί φορείς την Δευτέρα 6 Δεκέμβρη 6μμ στα Προπύλαια.

 

13 χρόνια έχουν περάσει από την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Ε. Κορκονέα, που προκάλεσε την εξέγερση της νεολαίας απέναντι στην αστυνομική καταστολή και τον κυνικό αυταρχισμό.

Σήμερα η επέτειος χαρακτηρίζεται από την εφαρμογή από την κυβέρνηση ενός όμοιου δόγματος ακραίας καταστολής, περιστολής δικαιωμάτων και ανεξέλεγκτης αστυνομικής βίας. Η βία και αυθαιρεσία της ΕΛΑΣ που τροφοδοτείται προκλητικά από την κυβέρνηση έχει ήδη οδηγήσει στη στυγερή εκτέλεση του 18χρονου Ρομ Νίκου Σαμπάνη με 38 σφαίρες από αστυνομικούς, αλλά και σε σωρεία περιστατικών ξυλοδαρμών και κακοποιήσεων πολιτών από την ΕΛΑΣ, όπως στην Ν. Σμύρνη, στις πορείες και διαδηλώσεις, σε βασανισμούς κρατουμένων, σε ακραίες ρατσιστικές συμπεριφορές.

Η κυβέρνηση θέλοντας  να εφαρμόσει πλήρως  την αντιλαϊκή πολιτική της εκθεμελίωσης συνδικαλιστικών, εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, της ιδιωτικοποίησης της υγείας και του χτυπήματος της εκπαίδευσης εν μέσω πανδημίας, της δημιουργίας στρατιάς νέων ανέργων, δεν διστάζει να καταπατά θεμελιώδη δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στη συνάθροιση και διαμαρτυρία  προκειμένου να αντιμετωπίσει τις λαϊκές αντιδράσεις. Οι πρόσφατες επιθέσεις στις κινητοποιήσεις των φοιτητών, εκπαιδευτικών, πυροσβεστών αλλά και οι δηλώσεις του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη Θεοδωρικάκου αποδεικνύουν και τις προθέσεις αλλά και τον πανικό της κυβέρνησης μπροστά στις λαϊκές αντιδράσεις και διεκδικήσεις.

Στο στόχαστρο μπαίνει και πάλι η νεολαία. Με σειρά αντιδραστικών ρυθμίσεων όπως η πανεπιστημιακή αστυνομία, πειθαρχικές διώξεις, διαγραφές κ.ά. θέλουν να σιγήσουν τους νέους και τις νέες που με την ορμή τους μπορούν να τους χαλάσουν τα σχέδια.

Να μην τους επιτρέψουμε να εκθεμελιώσουν τα δημοκρατικά δικαιώματα και λαϊκά κεκτημένα. Να μην τους επιτρέψουμε να στοχεύσουν για άλλη μια φορά στους νέους και τις νέες.

Καμία σφαίρα δεν έπεσε τυχαία!

Όλοι και όλες στην διαδήλωση της 6ης Δεκέμβρη!

Το Γραφείο Τύπου 5.12.2021