Το αποτέλεσμα του Θανάση Καμπαγιάννη και της Εναλλακτικής Παρέμβασης στις εκλογές του ΔΣΑ γράφει ιστορία!

Το αποτέλεσμα του Θανάση Καμπαγιάννη και της Εναλλακτικής Παρέμβασης στις εκλογές του ΔΣΑ γράφει ιστορία!

Δίνει ανάσα και ελπίδα για την αριστερά και τα κοινωνικά κινήματα!

Με ένα ιστορικό αποτέλεσμα 15% στην κάλπη του Προέδρου και 9,91% στους συμβούλους, ο Θανάσης Καμπαγιάννης και η Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή ανέτρεψαν στις φετινές εκλογές του ΔΣΑ τους κατεστημένους συσχετισμούς. Με ένα ποσοστό που όμοιο δεν  έχει καταγράψει η αριστερά εδώ και δεκαετίες, ο Θανάση Καμπαγιάννης αναδείχθηκε τρίτος στην προεδρική κάλπη και πρώτος στα εκλογικά τμήματα των νέων δικηγόρων. Η Εναλλακτική Παρέμβαση διπλασιάζει τη δύναμη της και καταγράφει ένα ανερχόμενο δυναμικό ρεύμα αγώνα στους νέους και τις νέες. Αντίστοιχα και η Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων Θεσσαλονίκης και Συνεργαζόμενοι με υποψήφιο πρόεδρο το Μπάμπη Κουρουνδή, βγαίνει ισχυρή με δύο έδρες στο ΔΣ.

Η εξέλιξη αυτή, αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη ότι η αριστερά και οι κοινωνικοί αγώνες μπορούν να ανατρέψουν και τις πιο δύσκολες συνθήκες. Το ρεύμα των μαχόμενων δικηγόρων όχι απλά έγινε ορατό, αλλά απειλεί και αντιπαρατίθεται με τις καθεστωτικές, μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες δυνάμεις σε έναν χώρο με παραδοσιακά συντηρητική εκπροσώπηση.

Τον αγώνα αυτό οι δικηγόροι της Εναλλακτικής δεν τον ξεκίνησαν τώρα. Τον δίνουν καθημερινά στους δρόμους και στους αγώνες, όπου πρωτοπορούν για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, των ελευθεριών, των κοινωνικών κινημάτων, για την καταγγελία και οριοθέτηση της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, στέκονται στο πλάι των φοιτητών, των απεργών, των κρατούμενων, των προσφύγων και μεταναστών και των αδικημένων, έχοντας αντιμετωπίσει την κατασταλτική μανία της κυβέρνησης.

Είναι αυτή η δικηγορία της αξιοπρέπειας, της κοινωνικής προσφοράς, φρουρός των δημοκρατικών δικαιωμάτων που βγήκε νικήτρια και ανοίγει ένα δρόμο για το μέλλον. Ένα δρόμο έκφρασης και υπεράσπισης των συμφερόντων των πληττόμενων δικηγόρων, αυτοαπασχολούμενων, μισθωτών, ασκουμένων και ιδίως νέων. Αλλά και ένα δρόμο συνολικά για τα κινήματα και την αριστερά.

Αυτή η επιτυχία μας γεμίζει αυτοπεποίθηση ότι η αριστερά μπορεί με το μαζικό λόγο που υπερασπίζεται πλατιά τα λαϊκά συμφέροντα, με ενότητα και επιμονή στη μετωπική πολιτική, να ανατρέψει το δόγμα του ΤΙΝΑ, να εμπνεύσει νέους νικηφόρους αγώνες σε μια εποχή που η κυβέρνηση με την πυγμή και την καταστολή επιχειρεί να οδηγήσει τους αγώνες στην απογοήτευση και την ηττοπάθεια.