Λαϊκή Ενότητα: Στο σφυρί σπίτια, χωράφια και Ι.Χ. για χρέη σε Τράπεζες, Δημόσιο, ΔΕΗ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ενώ διαψεύδεται εντελώς στις υποσχέσεις της στους οικονομικά αδύναμους για φορολογικές ελαφρύνσεις και αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, είναι πολύ συνεπής στις υποσχέσεις της στους δανειστές και στις τράπεζες.

Από 1η Μαΐου όχι μόνο δεν θα υπάρχει καμία προστασία για την πρώτη κατοικία και την λαϊκή περιουσία αλλά με τον νέο πτωχευτικό κώδικα στις οφειλές θα συμπεριλαμβάνεται το σύνολο των οφειλών του νοικοκυριού, ακόμα και για λογαριασμούς σε ΔΕΚΟ.

Σε περίπτωση αδυναμίας του οφειλέτη θα ρευστοποιείται το σύνολο της περιουσίας του (ακίνητα, αυτοκίνητα, και άλλα αντικείμενα αξίας) για να αποπληρωθούν τα χρέη προς τους πιστωτές!

Με δεδομένο ότι περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι έχουν υποστεί κατασχέσεις, 1,77 εκατομμύρια είναι εκτεθειμένοι σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και μόνο οι απλήρωτοι φόροι ανέρχονται σε 7.497 δις ευρώ, αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος του προβλήματος και πόσοι συμπολίτες μας κινδυνεύουν να μείνουν κυριολεκτικά στο δρόμο.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία ήδη 59.023 πλειστηριασμοί έχουν αναρτηθεί μέχρι σήμερα (πριν την εφαρμογή του νέου πτωχευτικού κώδικα) και έπεται η συνέχεια…

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, ολόκληρο τον ελληνικό λαό που έχει υποστεί τις συνέπειες της κρίσης να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να μην περάσει η λεηλασία της λαϊκής περιουσίας , για να μην φτωχοποιηθεί ακόμα περισσότερο η ελληνική κοινωνία.

Η Λαϊκή Ενότητα, τα μέλη και τα στελέχη της επίσης δηλώνουμε ότι θα είμαστε στην πρωτοπορία των αγώνων και δεν μας πτοούν οι διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον μας, όπως εναντίον του Παναγιώτη Λαφαζάνη και δεκάδων άλλων αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών.

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

11/2/2020

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ