Λαϊκή Ενότητα: Η Κυβέρνηση εκμηδενίζει τους μισθούς με την έκρηξη της ακρίβειας

Της Έφης Ξένου από το ΒΗΜΑ

Η Κυβέρνηση εκμηδενίζει τους μισθούς με την έκρηξη της ακρίβειας, εμπαίζει τους εργαζόμενους με αυξήσεις – ψίχουλα και προσφέρει συνεχώς δώρα στους εργοδότες

Ο υπουργός Χατζηδάκης , ουσιαστικά υπουργός εργοδοσίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν σταματά να προσφέρει δώρα στους εργοδότες.

Μετά την ελαστικοποίηση του ωραρίου, την ουσιαστική κατάργηση του οκταώρου, τις απλήρωτες υπερωρίες, την αύξηση – ντροπή στο βασικό μισθό, έρχεται και η κατάργηση της υποχρέωσης του εργοδότη να δηλώνει την υπερεργασία των εργαζομένων.

Με αυτόν τον τρόπο δίνει την δυνατότητα στους εργοδότες να αυξήσουν το ωράριο των εργαζομένων, χωρίς την υποχρέωση για καταβολή  του ανάλογου μισθού, δηλαδή αφήνει ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση προσπαθεί συστηματικά να φέρει τους εργαζόμενους σε καθεστώς δουλείας, προκειμένου να μειωθεί το εργασιακό κόστος και να αυξήσουν τα κέρδη τους οι εργοδότες. Προσπαθεί, μάταια όμως, να φέρει το εργασιακό καθεστώς εκατό πενήντα χρόνια πίσω.

Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους θα σταματήσουν τα σχέδια τους, θα επιβάλλουν το δίκαιο και θα προστατέψουν δικαιώματα κατακτημένα με αίμα.

Αθήνα 18 Νοέμβρη 2021                                Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας