ΛΑΕ: Αλληλεγγύη στους αγώνες του κουρδικού και τουρκικού λαού και Απελευθέρωση Οτσαλάν

Την αλληλεγγύη τους στους αγώνες του κουρδικού και τουρκικού λαού και στο αίτημα απελευθέρωσης του Οτσαλάν εξέφρασε η ΛΑ.Ε. σε συνάντηση με κουρδικές οργανώσεις


Οι οργανώσεις του κουρδικού λαού, αντιμέτωπες με την ωμή κατασταλτική και στρατιωτική επιθετικότητα  της τουρκικής κυβέρνησης,  έχουν ξεκινήσει καμπάνια για την απελευθέρωση του Κούρδου  ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος βρίσκεται για πάνω από δύο δεκαετίες φυλακισμένος σε πλήρη απομόνωση στο νησί-φυλακή Ιμραλί, χωρίς, πλέον,  να έχει καν την δυνατότητα επικοινωνίας με τους δικηγόρους του, κατά παράβαση όλων των διεθνών συμβάσεων για τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποίησαν συνάντηση με την Λαϊκή Ενότητα, σε μια προσπάθεια να σπάσουν το τείχος σιωπής που έχει ορθωθεί γύρω από το θέμα αυτό, με συνευθύνη και της ΕΕ, η οποία έχει εντάξει την πλειοψηφία των κουρδικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων στην «μαύρη» λίστα των διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων, αποδεικνύοντας έτσι ότι μόνο κροκοδείλια δάκρυα χύνει για την κατάσταση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Τουρκία.  Υπενθυμίζεται ότι ήταν ένας Έλληνας υπουργός της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ο Θ. Πάγκαλος, ο οποίος διέπραξε το όνειδος της παράδοσης  του Αμπντουλάχ Οτσαλάν στην τουρκική κυβέρνηση.

Εκ μέρους της ΛΑ.Ε. εκφράσαμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας  στο αίτημα της άμεσης απελευθέρωσης του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και στην πάλη των λαών της Τουρκίας για δημοκρατία στην γείτονα και ειδικότερα στην πάλη και τον αγώνα του κουρδικού λαού στην Τουρκία και την Συρία για τα πολιτικά, δημοκρατικά και τα κοινωνικά δικαιώματα του.

Καταδικάσαμε το καθεστώς Ερντογάν τόσο για την κλιμάκωση των αυταρχικών διώξεων σε βάρος των Κούρδων της Τουρκίας όσο και για τις στρατιωτικές επιθέσεις που έχει εξαπολύσει ο τουρκικός στρατός ενάντια στους Κούρδους της Συρίας, αλλά και σε άλλα μέρη του πλανήτη.

Επισημάναμε, επίσης, ότι η αναγνώριση της Τουρκίας ως χώρας «ασφαλούς προέλευσης», παρεμποδίζει την χορήγηση πολιτικού ασύλου από την χώρα μας σε Κούρδους και άλλους δημοκράτες αγωνιστές της Τουρκίας, που καταφεύγουν στην Ελλάδα, διωκόμενοι από το τουρκικό καθεστώς και δεσμευτήκαμε στην προσπάθεια για την κατάργηση της «μαύρης λίστας» που έχει συντάξει η ΕΕ σε βάρος αγωνιστών για την δημοκρατία.

Το Γραφείο Τύπου 10.11.2021

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ