Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει με χημικά και καταστολή τις κινητοποιήσεις των πυροσβεστών

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει με χημικά και καταστολή τις κινητοποιήσεις των πυροσβεστών

«Οι ήρωες» του προηγούμενου καλοκαιριού τραυματίζονται από τα ΜΑΤ και κακοποιούνται. Κτυπούν ακόμη και δημοσιογράφους

 

Η κυβέρνηση φοβούμενη τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, οι οποίες σημειώνουν και σημαντικές επιτυχίες, όπως στην Cosco και στην e-food (διανομή τροφίμων), κτυπάει  κάθε νέα διεκδίκηση, πιστεύοντας ότι  με αυτόν τον τρόπο θα τρομοκρατήσει και θα σταματήσει τους εργατικούς αγώνες.

Με κυβερνητική εντολή και με πολιτική ευθύνη του νέου υπουργού Θεοδωρικάκου, τα ΜΑΤ κτύπησαν την συγκέντρωση των πυροσβεστών και χειροβομβίδα κρότου λάμψης τραυμάτισε πολύ σοβαρά στο χέρι, πυροσβέστη διαδηλωτή, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να χειρουργηθεί και κινδυνεύει να χάσει δάκτυλα του χεριού του.

Η αγριότητα των δυνάμεων καταστολής δεν έχει όρια, όπως δεν έχει όρια επίσης η υποκρισία της κυβέρνησης.

Το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν η χώρα υπέστη τεράστια οικολογική καταστροφή με την αποτέφρωση 1.400.000 δασικών στρεμμάτων, οι πυροσβέστες, που έδιναν 24ώρες μάχες με τις φωτιές, χαρακτηρίζονταν από την κυβέρνηση «ήρωες», συνοδεύοντας τον χαρακτηρισμό με υποσχέσεις για αύξηση των μέτρων δασοπροστασίας και ενίσχυση  του προσωπικού.

Σήμερα όλα έχουν ξεχαστεί και οι πυροσβέστες χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνοι και υπεύθυνοι για την διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην ευρύτερη  περιοχή!!!

Εκτός όμως από την επίθεση στους πυροσβέστες, οι δυνάμεις των ΜΑΤ τραυμάτισαν με κροτίδα φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, που κάλυπτε την συγκέντρωση, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα σε δύο σημεία στο πόδι.!

Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης  είναι πρωτοφανής, δείχνει όμως και  πανικό μπροστά  στις διογκούμενες αντιδράσεις των εργαζομένων, που αψηφώντας αντιδραστικούς νόμους, διεκδικούν το δικαίωμα για μία καλύτερη ζωή.

Η  Λαϊκή Ενότητα

-Καταδικάζει την αστυνομική βία , που ασκείται με εντολή της κυβέρνησης.

-Απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για τον τραυματισμό του πυροσβέστη και του φωτορεπόρτερ.

-Δηλώνει ότι στηρίζει τα αιτήματα των πυροσβεστών και γενικότερα των εργαζομένων ,

που διεκδικούν με τους αγώνες τους εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.

Αθήνα 6 Νοέμβρη 2021                          Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας.