Η προκλητική στάση της ΕΛ.ΑΣ. και του Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. συνεχίζεται!!! 

Η προκλητική στάση της ΕΛ.ΑΣ. και του Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. συνεχίζεται!!!

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε μαζική κινητοποίηση στα Δικαστήρια Πειραιά από μαζικούς φορείς, φοιτητικούς συλλόγους και οργανώσεις-συλλογικότητες της αριστεράς στα πλαίσια της ανάκρισης των 7 αστυνομικών που δολοφόνησαν εν ψυχρώ το 18χρονο Ν. Σαμπάνη με 38 σφαίρες.

Η προσπάθεια που γίνεται τις τελευταίες μέρες για τον αναπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και την επικοινωνιακή αθώωση των αστυνομικών είναι πρωτοφανής. Υπουργοί της κυβέρνησης και ΜΜΕ επιχειρούν να κάνουν το άσπρο μαύρο ενεργοποιώντας συντηρητικά αντανακλαστικά και ρατσιστική ρητορεία για το θύμα που δολοφονήθηκε, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη μάλιστα να επισκέπτεται τους διωκόμενους αστυνομικούς για δήλωση συμπαράστασης αδιαφορώντας πλήρως για την οικογένεια του θύματος. Αποκορύφωμα της πρακτικής αυτής είναι το σημερινό μπλόκο των συγκεντρωμένων με κλούβες ΜΑΤ και διμοιρίες μπροστά από τα δικαστήρια του Πειραιά εμποδίζοντας τον κόσμο να προσεγγίσει το σημείο.

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την προκλητική στάση της αστυνομίας και απαιτεί την απόδοση δικαιοσύνης και την τιμωρία των ενόχων αστυνομικών που εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον 18χρονο Ρομά. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση.

Το Γραφείο Τύπου 27.10.2021