ΛΑΕ : Όχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ

ΛΑΕ : Όχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση και την συγκέντρωση των εργαζομένων στη ΔΕΗ την Τρίτη 19/10/2021 10πμ Χαλκοκονδύλη 30

Η αιφνιδιαστική (με ευθύνη της κυβέρνησης) αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ κατά 750εκατ. ευρώ, που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει το Δημόσιο τον έλεγχο της επιχείρησης περιορίζοντας τον ρόλο του στα στενά πλαίσια της μειοψηφίας{33% των μετοχών} αποτελεί έγκλημα και ληστεία εις βάρος του ελληνικού λαού.

Η ΔΕΗ, ως δημόσια επιχείρηση, έχει συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην αξιοπρεπή διαβίωση και ευημερία του ελληνικού λαού.

Η πλήρης ιδιωτικοποίησή της, που προωθείται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη{ σε συνθήκες μάλιστα ενεργειακής κρίσης}, θα εκτινάξει ακόμη περισσότερο τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ιδιαίτερα τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να μην μπορούν να ανταποκριθούν στη δαπάνη του στοιχειώδους για την διαβίωση αγαθού, της ηλεκτρικής ενέργειας.

Την Τρίτη 19 Οκτώβρη 2021 η γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ θα λάβει τις τελικές αποφάσεις και οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν απεργιακή κινητοποίηση.

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και δηλώνει ότι η συγκρότηση ενός μεγάλου λαϊκού κοινωνικού μετώπου για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ