Η τροποποίηση της «Ελληνοαμερικανικής Αμυντικής Συμφωνίας» αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην πλήρη υποταγή της χώρας μας στα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Η τροποποίηση της «Ελληνοαμερικανικής Αμυντικής Συμφωνίας» αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην πλήρη υποταγή της χώρας μας στα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

 

Πριν στεγνώσει το μελάνι της της συμφωνίας Ελλάδας- Γαλλίας, που κοστίζει στον ελληνικό λαό περίπου 10 δις, ήλθε η νέα κατ’ όνομα αμυντική συμφωνία Ελλάδας και ΗΠΑ, η οποία εντάσσει ακόμη περισσότερο την Ελλάδα στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, καθιστώντας την ουσιαστικά κέντρο πολεμικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ εναντίον άλλων χωρών και φυσικά στόχο αντιποίνων από τις χώρες αυτές, στα πλαίσια ανταγωνισμών που παίρνουν στρατιωτικό- πολεμικό χαρακτήρα.

Η συγκεκριμένη συμφωνία, η οποία είναι πενταετής και μετά τη λήξη της πενταετίας παρατείνεται επί αόριστον, ισχυροποιεί την νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ με στόχο την μαύρη θάλασσα και κυρίως την Κριμαία, το δε λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μετατρέπεται σε βάση αιχμής στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ εναντίον της Νότιας Ρωσίας.

Το επιχείρημα ότι η συμφωνία θωρακίζει την ασφάλεια και τα  σύνορα της χώρας έναντι της τουρκικής επιθετικότητας μοιάζει με { αστείο που δεν γελά κανείς}, όταν ο ίδιος ο Γραμματέας του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ διακηρύσσει συνεχώς την σημασία της Τουρκίας για το ΝΑΤΟ αλλά και οι μέχρι τώρα δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων περί στήριξης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας αποτελούν κενό γράμμα και ουδεμία συνέπεια έχουν, όπως έχει αποδειχθεί και διαχρονικά.

Η συγκεκριμένη όχι μόνο δεν διασφαλίζει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και την ασφάλεια της χώρας αλλά αντιθέτως ενισχύει τους κινδύνους.

Απαιτείται

  • Η ακύρωση της συγκεκριμένης συμφωνίας
  • Η αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ

Η διαμόρφωση και εφαρμογή μιας  πραγματικά πολυδιάστατης αντιιμπεριαλιστικής φιλειρηνικής εξωτερικής πολιτικής, προς όφελος της ειρήνης και της ασφάλειας της χώρας μας και της ευρύτερης περιοχής.

Η κυβέρνηση της Ν.Δημοκρατίας, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύει την πρόσδεση της Ελλάδας στο άρμα των Αμερικανονατοϊκών συμφερόντων.

Ο μόνος που μπορεί να επιβάλει λύσεις και να επιτύχει την απεμπλοκή της χώρας μας και την διασφάλιση της ειρήνης είναι ο ίδιος ο λαός με τους αγώνες του.

 

Αθήνα 15 Οκτώβρη 2021                                          Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας