ΛΑΕ: Παλλαϊκός αγώνας ενάντια στο φασισμό και σε αυτούς, που τον εκτρέφουν και τον συντηρούν.

Παλλαϊκός αγώνας ενάντια στο φασισμό και σε αυτούς, που τον εκτρέφουν και τον συντηρούν.

Όλες και όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο και πορεία στη Βουλή την Πέμπτη 7 Οκτώβρη 2021 6.30μμ

 

Τα τελευταία  γεγονότα με τις επιθέσεις των φασιστών στα ΕΠΑΛ  Σταυρούπολης και Ευόσμου, στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, όπου επιτέθηκαν σε μέλη της ΚΝΕ και στην επίθεση που έγινε σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στο Ν. Ηράκλειο, αποδεικνύουν ότι οι φασιστικές συμμορίες ανασυγκροτούνται, δρουν συντονισμένα υπό ενιαίο  κέντρο, χρησιμοποιούν πρακτικές δολοφονικής βίας και τρομοκρατίας και στοχεύουν στοχεύουν στο κτύπημα του λαϊκού κινήματος και των αγωνιστών.

Η κυβέρνηση εκτρέφει το φασιστικό φαινόμενο και στηρίζει ουσιαστικά τις επιθέσεις προβάλλοντας την θεωρία των δύο άκρων, ταυτίζοντας τους φασίστες με τους αγωνιστές και χρησιμοποιώντας στην αντιμετώπιση των λαϊκών αντιδράσεων στις πολιτικές λιτότητας και εξαθλίωσης των κοινωνικών στρωμάτων, που εφαρμόζει.

Η απάντηση του λαϊκού κινήματος, της Αριστεράς και ολόκληρης της κοινωνίας πρέπει να είναι άμεση.

Η τεράστια διαδήλωση της Πέμπτης 30 Σεπτέμβρη στη Σταυρούπολη και η μεγάλη διαδήλωση του Σαββάτου 2 Οκτώβρη αποτέλεσαν μία αποφασιστική  απάντηση στους φασίστες αλλά και στην κυβέρνηση, που ουσιαστικά τους καλύπτει.

Ο αγώνας κατά του φασισμού συνεχίζεται.

Την Πέμπτη 7 Οκτώβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και το αντιφασιστικό κίνημα με μαζικές κινητοποιήσεις εκφράζει την αποφασιστικότητα του για συνέχιση του αγώνα κατά του φασισμού.

Η Λαϊκή Ενότητα συμμετέχει στη μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση την Πέμπτη 7/10/2021 6.30μμ στο Εφετείο και πορεία  στο Σύνταγμα.

Δεν θα περάσει ο φασισμός

Αθήνα 5 Οκτώβρη 2021

Γραφείο Τύπου  Λαϊκής Ενότητας