Κάλεσμα για αποφασιστική καταδίκη του φασισμού

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Δήλωση – κάλεσμα των Θανάση Πετράκου και Δημοσθένη Δρούγκα

 

Παρά την εδώ κι ένα χρόνο καταδίκη της εγκληματικής – φασιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, είμαστε μάρτυρες της έξαρσης των εμφανίσεων και επιθέσεων φασιστικών ομάδων το τελευταίο δεκαήμερο.

 Μετά τις επιθέσεις στα ΕΠΑΛ στον Εύοσμο και στη Σταυρούπολη στη Θεσσαλονίκη, οι φασίστες επιτέθηκαν την Κυριακή το πρωί  εναντίον μελών της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στην  Ηλιούπολη της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 4 μέλη της ΚΝΕ  και στη συνέχεια το απόγευμα της Κυριακής επιτέθηκαν και τραυμάτισαν 3 ανθρώπους που συμμετείχαν σε συγκέντρωση  της ΚΕΕΡΦΑ   στην Αθήνα στο Νέο Ηράκλειο.

Όλα αυτά τα γεγονότα δεν είναι ούτε ” μεμονωμένα περιστατικά” , ούτε «απλοί τραμπουκισμοί και αντεγκλήσεις μεταξύ αντιφρονούντων». Είναι μια οργανωμένη, συστηματική, μεθοδευμένη και στηριζόμενη από πλήρεις δομές και εξοπλισμό εγκληματική δράση σε βάρος των αντιφασιστών και της αριστεράς, όπως και την περίοδο 2012 – 2013 ,που αποτελούσαν ανέκαθεν πρωταρχικό στόχο της ναζιστικής εγκληματικής βίας.

Δυστυχώς η κυβέρνηση , αντί  να καταδικάσει ρητά και κατηγορηματικά τις φασιστικές επιθέσεις  , επιχειρεί με απαράδεκτες   και ανιστόρητες δηλώσεις, όπως του υφυπουργού Παιδείας κ. Συρίγου  να εξισώσει την εγκληματική ναζιστική βία με τον αντιφασιστικό αγώνα  , αναπαράγοντας την θεωρία των “δύο άκρων”. Μιλάει για «εκατέρωθεν βία» και προκλήσεις από το αντιφασιστικό κίνημα και προσπαθεί να βάλει στο ίδιο τσουβάλι τους
νοσταλγούς των ναζί με την αγωνιζόμενη κοινωνία. Την ίδια προσπάθεια επιχειρούν  και διάφοροι άλλοι πολιτικοί, μεγαλοδημοσιογράφοι  και  παράγοντες του κατεστημένου.

Απέναντι στην  επανεμφάνιση  της φασιστικής ακροδεξιάς, και πριν θρηνήσουμε νέα θύματα  έχουμε χρέος ως Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου να καταδικάσουμε  με απόλυτη σαφήνεια  τις φασιστικές επιθέσεις  και την φασιστική ιδεολογία και δράση.  Έναν χρόνο μετά την καταδίκη της Χ.Α. δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υπάρξει άλλος νεκρός, όπως ο Λουκμάν και ο Παύλος  Φύσσας.

Οφείλουμε να απαιτήσουμε  η αστυνομία και η κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους πριν η αναγεννώμενη ναζιστική βία βάψει ξανά την ιστορία με αίμα.

Οφείλουμε να απαιτήσουμε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οφείλει να παρέμβει άμεσα και να παραγγείλει τις ανάλογες ποινικές διώξεις, που θα πλήξουν στον πυρήνα της την τρομοκρατική εστία αντί να εξαντλούνται σε αποσπασματικές προσαγωγές.

Ένα χρόνο μετά την ιστορική καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, που σήμανε τουλάχιστον την αρχή του τέλους της ατιμωρησίας της ναζιστικής εγκληματικής βίας στη χώρα μας, καλούμαστε όλοι να δώσουμε τη μάχη ενωμένοι ενάντια σε κάθε προσπάθεια αναβίωσης, νομιμοποίησης και ανοχής της με την πεποίθηση ότι πριν ένα χρόνο κερδήθηκε μεν  μία μεγάλη μάχη  όμως  ο πόλεμος ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό συνεχίζεται  . Η πρόσφατη αλλά και παλαιότερη εμπειρία έχει δείξει ότι οι φασίστες δεν περιορίζονται σε πολιτική δουλειά και δεν σταματούν ούτε μπροστά σε νεκρούς.

 Τα “τάγματα εφόδου” αναβιώνουν στην πιο επιθετική μορφή τους. Και η απόκρουση δεν μπορεί παρά να είναι υπόθεση ενός ευρύτατου αντιφασιστικού μετώπου που πρέπει να συγκροτηθεί.

Οφείλουμε ένα χρόνο μετά την 7η Οκτώβρη και την ιστορική καταδίκη της τη ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής  να στείλουμε με μια δυνατή απόφαση μας στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο την Τετάρτη  6 Οκτωβρίου ένα ηχηρό αντιφασιστικό μήνυμα για να συμβάλουμε ώστε να ανακοπεί κάθε προσπάθεια νέας συγκρότησης της ακροδεξιάς και του φασισμού .

 Εμείς θα ζητήσουμε να συζητηθεί το θέμα αυτό την Τετάρτη και να βγει ομόφωνη απόφαση όλων πλην του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής. Οι  καιροί ου μενετοί και ο καθένας κρίνεται και θα κριθεί από τη στάση του χωρίς ναι μεν αλλά απέναντι στο  φασισμό

ΠΛΑΤΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Το Γραφείο Τύπου