Απαράδεκτη η ανακοίνωση του Δημάρχου Π. Μελά για τις βίαιες επιθέσεις φασιστοειδών

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Θεσσαλονίκη 1/10/2021

 

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Π. ΜΕΛΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΙΑΙΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΩΝ ΣΤΟ 1ο και 2ο ΕΠΑΛ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

Έχοντας μάλλον το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη δημαρχιακή θητεία και στην αλίευση ακροδεξιών ψήφων, ο Δήμαρχος του Δήμου Παύλου Μελά εξέδωσε σήμερα μια ανακοίνωση για την άγρια επίθεση φασιστικών ομάδων σε μέλη φοιτητικών συλλόγων που μοίραζαν ανακοινώσεις έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ για την ελάχιστη βάση εισόδου στα Πανεπιστήμια, θολώνοντας, με όσο πιο εύσχημο τρόπο μπορούσε, την πραγματικότητα.

Στην ανακοίνωσή του αυτή τηρεί ίσες αποστάσεις ανάμεσα στα φασιστοειδή που τις προκάλεσαν και στους φοιτητές που δέχθηκαν τις βίαιες επιθέσεις και επιχειρεί να καλλιεργήσει την εικόνα μιας ουδέτερης κατάστασης, αναφέροντας ότι υπήρξε μια «έντονη αντιπαράθεση», «επικράτησε η βία» και επεισόδια, τα οποία όμως αποφεύγει επιμελώς να αναφέρει ποιοι τα προκάλεσαν και τι συνέπειες είχαν (ξυλοδαρμοί και τραυματισμοί φοιτητών κτλ.).

Επιχειρεί να υποβαθμίσει τις πράξεις βίας στις οποίες προέβησαν τα φασιστοειδή στοιχεία, αναφέροντας ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων «κυριάρχησαν λέξεις όπως μολότοφ, κουκούλες, καπνογόνα….» διαστρεβλώνοντας εντελώς την πραγματικότητα. Γιατί δεν ήταν λέξεις, αλλά πράξεις, αφού, όπως είδε όλη η Ελλάδα από τα Μ.Μ.Ε., εκτός μάλλον από τον κ. Δήμαρχο,  φασιστοειδή στοιχεία από τον αύλειο χώρο του σχολείου πέταξαν και μολότοφ, και καπνογόνα και, όπως αποδείχθηκε, είχαν μαχαίρια και σιδερογροθιές με τα οποία τραυμάτισαν αρκετούς φοιτητές.

«Σεβόμαστε τη διαφορετικότητα, απορρίπτουμε κάθε μορφή φασισμού, φανατισμού, προκατάληψης….» μας ενημερώνει ο κ. Δήμαρχος. Εξισώνοντας με την ισότιμη αυτή παράθεση τη διαφορετικότητα, την προκατάληψη, ακόμη και το φανατισμό με το φασισμό, σαν να μη σάρωσε τη γη και κάθε είδους ανθρώπινα δικαιώματα ο φασισμός, σαν να μην άφησε εκατομμύρια θύματα στο διάβα του, σαν να μη δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα μόλις πριν από λίγα χρόνια οι φασίστες της Χ.Α., σαν να μην τραυμάτισαν συνδικαλιστές, να μη διέλυσαν λαϊκές αγορές, να μην κυνήγησαν και τραυμάτισαν μετανάστες. Αγνοώντας προκλητικά ότι η ναζιστική συμμορία της Χ.Α. έσπευσε με ανακοίνωσή της  συγχαρεί και να δώσει πολιτική κάλυψη στους υποστηρικτές της, που προκάλεσαν τις επιθέσεις.

Ο Δήμαρχος κ. Δεμουρτζίδης,  «χαϊδεύοντας τα αυτιά» των ακροδεξιών ψηφοφόρων, τηρεί μια εγκληματικά ουδέτερη στάση απέναντι στο φασισμό και στους υποστηρικτές του, μια στάση που δε βοηθά στη δραστική αντιμετώπιση της ακραίας αυτής πολιτικής αντίληψης, η οποία παράγει μίσος και αντιπαραθέσεις ανάμεσα στα λαϊκά στρώματα, αντί για αλληλεγγύη, συλλογική δράση και αντίσταση απέναντι σ΄ αυτούς που δημιουργούν με τις πολιτικές τους τη ζοφερή αυτή κατάσταση. Η ουδέτερη αυτή στάση ενέχει επιπλέον τον κίνδυνο να αφήσει να μετατραπούν τα σχολεία σε εκκολαπτήρια φασιστικών αντιλήψεων, παρασύροντας δεκάδες ανήλικους μαθητές.

Οι δημοτικές παρατάξεις και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Π. Μελά οφείλουν να διαφοροποιηθούν δημόσια από την επικίνδυνη λογική που εισάγει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η ανακοίνωση του κ. Δεμουρτζίδη.

Το Γραφείο Τύπου