ΛΑΕ :Tο ξεπούλημα της ΔΕΗ είναι έγκλημα και ληστεία εις βάρος του ελληνικού  λαού

ΛΑΕ :Tο ξεπούλημα της ΔΕΗ είναι έγκλημα και ληστεία εις βάρος του ελληνικού  λαού. Αντίσταση  τώρα

 

Η  κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού ξεπούλησε το 49%του ΔΕΔΔΗΕ σε Αυστραλιανό fund, προχώρησε στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, αφού μέσω αιφνιδιαστικής  αύξησης  του μετοχικού κεφαλαίου κατά 750 εκατομμύρια ευρώ ,το Δημόσιο χάνει το 51% των μετοχών και θα περιέλθει στη θέση της μειοψηφίας με 33% των μετοχών.

Μετά από αυτό το  Ελληνικό Δημόσιο δεν ελέγχει πλέον κανένα από τους νευραλγικούς τομείς, τους απαραίτητους για την οικονομία, την κοινωνία και την ασφάλεια της χώρας, όπως αεροδρόμια, τηλεπικοινωνίες, λιμάνια, σιδηρόδρομοι, υποδομές , ηλεκτρική ενέργεια.

Η απώλεια του ελέγχου της ΔΕΗ από το Δημόσιο, μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, είναι η ολοκλήρωση μιας διαδικασίας, που άρχισε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις{ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ }, που προχώρησαν στην μετοχοποίηση της ΔΕΗ, στην ένταξη της στο ΤΑΥΠΕΔ  και το Υπερταμείο και τώρα τελικά η κυβέρνηση της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη την οδηγεί στην πλήρη  ιδιωτικοποίηση.

Γίνεται μάλιστα και σε μία εποχή μεγάλης ενεργειακής κρίσης, εκρηκτικής αύξησης των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος και η ιδιωτικοποίηση θα φέρει περαιτέρω αυξήσεις, φτώχεια και αδυναμία σε πολλά λαϊκά νοικοκυριά να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Το ξεπούλημα της ΔΕΗ αποτελεί ληστεία εις βάρος της περιουσίας του ελληνικού λαού.

Η αντίσταση είναι αδήριτη ανάγκη.

Τα συνδικάτα και οι κοινωνικοί φορείς οφείλουν άμεσα να -οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων και συνολικά του ελληνικού λαού για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών.

Η Λαϊκή Ενότητα θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις για την υλοποίηση αυτού του στόχου.

Το Γραφείο Τύπου 25.9.2021