Η ΛΑΕ καταδικάζει την παραπομπή σε δίκη από τον δήμαρχο Αλίμου, συνδικαλιστών, λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης

Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την παραπομπή σε δίκη των συνδικαλιστών Γ.Χαρίση και Αναστασίας Παπαχρίστου από τον δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη, λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης.

Οι διώξεις και η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων από τον δήμαρχο Αλίμου συνεχίζονται.

Μετά τα εξώδικα  που απέστειλε με απειλές εναντίον συνδικαλιστικών οργανώσεων και κοινωνικών παραγόντων για τη συμπαράστασή τους για την συμπαράσταση, που εξέφρασαν στην συνδικαλίστρια Αναστασία Παπαχρίστου, μέλος του ΔΣ. του Συλλόγου Εργαζομένων, που διώκεται από τον δήμαρχο για την συνδικαλιστική της δράση, προέβη και σε άσκηση αγωγής εναντίον της αλλά και εναντίον του Γιώργου Χαρίση, μέλους του Γεν. Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ με αίτημα εκτός των άλλων την καταβολή αποζημίωσης 30000 ευρώ από τον καθένα για ηθική βλάβη!!!

Είναι πρωτοφανές και συγχρόνως εξωφρενικό.

Ουσιαστικά ο δήμαρχος επιχειρεί να απαγορεύσει την συνδικαλιστική δράση και να εκφοβίσει όλους όσους  διαμαρτύρονται ή προτίθενται να διαμαρτυρηθούν για την αυταρχική, αντεργατική πολιτική του.

Τον νόμο Χατζηδάκη ακολουθούν και προσωπικές συμπεριφορές εργοδοτών, δημάρχων και διοικητών και όλων αυτών, που θέλουν να πατάξουν και να σβήσουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας και  διεκδίκησης.

Δεν θα το πετύχουν.

Η  Λαϊκή Ενότητα

-Καταδικάζει τις ενέργειες του δημάρχου και απαιτεί την απόσυρση των αγωγών

-Εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στους συνδικαλιστές, που διώκονται, διότι άσκησαν με συνέπεια τα συνδικαλιστικά τους καθήκοντα.

-Δηλώνει ότι θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή, από οποιονδήποτε ασκείται, ενάντια στην προσπάθεια κατάργησης δημοκρατικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Το Γραφείο Τύπου 22.9.2021