Καταγγελία για την εισβολή της Αστυνομίας στα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας

Καταγγέλλουμε την εισβολή αστυνομικών ομάδων ΔΡΑΣΗ στα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας και την αναίτια κράτηση φοιτητών.

 Στις 18 Σεπτεμβρίου, μετά την μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση  για τα οκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, φοιτητές, μέλη της Λαϊκής Ενότητας επέστρεφαν στα γραφεία. Έξω από τα γραφεία, δέχθηκαν επίθεση από ομάδες ΔΡΑΣΗ που τους είχαν στήσει καρτέρι, ενώ οι ομάδες των «πραιτωριανών» εισέβαλαν μέσα στην πολυκατοικία. Έπιασαν πέντε φοιτητές και φοιτήτριες μέσα στο κτίριο και τους κράτησαν επί ώρα, απειλώντας τους με προσαγωγές, έχοντας αποκλείσει την είσοδο των γραφείων με αστυνομικές δυνάμεις ΔΡΑΣΗ και ΟΠΚΕ. Τελικά οι φοιτητές αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από διαμαρτυρίες δικηγόρων και μελών και στελεχών της ΛΑΕ που έφτασαν στο σημείο.

 Η εισβολή της αστυνομίας σε γραφεία αριστερού πολιτικού κόμματος και μάλιστα εντελώς απρόκλητα, μέσα στη νύχτα, φυσικά χωρίς ένταλμα ή εισαγγελέα, αποτελεί ενέργεια που θυμίζει άλλες, μαύρες εποχές. Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά εντάσσεται στην πολιτική όξυνσης της καταστολής και του αυταρχισμού που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ ήδη από την εκλογή της. Πρόκειται για την ίδια πολιτική που καταπατά κάθε δημοκρατικό δικαίωμα και απαντά στην λαϊκή δυσαρέσκεια και τους αγώνες με τρομοκρατία, συλλήψεις, σκευωρίες και αστυνομικές παρενοχλήσεις, αλλά και στοχοποιεί τη νεολαία και τις αριστερές, ριζοσπαστικές δυνάμεις που αγωνίζονται.

 Ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν μας τρομοκρατούν. Θα αγωνιστούμε ενάντια στην περιστολή των ελευθεριών, αλλά και για να αναπτυχθεί κίνημα συμπαράστασης για την αθώωση των αγωνιστών που συνελήφθησαν γιατί υπεράσπισαν το δικαίωμα στη διαδήλωση, ενάντια στις κυβερνητικές απαγορεύσεις,  που δικάζονται το επόμενο διάστημα. Θα απαντήσουμε στο δόγμα «νόμος και τάξη» με τη συνέχεια και την κλιμάκωση των αγώνων, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Αναμέτρηση Ομάδα Κομμουνιστών, Κομμουνιστριών

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΑΡιστερή ΑΝασύνθεση

ΑΡιστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση

Αριστερή Συσπείρωση

Αριστερό Ρεύμα

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά

ΕΕΚ

ΕΚΚΕ

Ξεκίνημα

ΚΚΕ (μ-λ)

Λαϊκή Ενότητα

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Πολιτική Οργάνωση Κόκκινο Νήμα

ΣΕΚ

Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά