Η Σύνοδος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας και του λαού

Συνέδριο Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO σε Επίπεδο Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων, Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Η Σύνοδος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται στην Αθήνα υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας και του λαού

Απεμπλοκή της Ελλάδας τώρα

 Η Σύνοδος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται στην Αθήνα από 17-19 Σεπτέμβρη, για να ενισχυθεί η Νατοϊκή παρουσία στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στον Περσικό Κόλπο, για να δημιουργηθούν νέες υποδομές πολέμου, για να προετοιμαστεί το (πρώτο πυρηνικό πλήγμα) στα πλαίσια του ανταγωνισμού με Ρωσία και Κίνα υπονομεύει ουσιαστικά τα συμφέροντα της χώρας μας.

Η Ελλάδα με δημόσιο χρέος 217% του ΑΕΠ, με ιδιωτικό χρέος 242,6 δις , με μισθούς πείνας για τους εργαζόμενους,,με νοσοκομεία που καταρρέουν σε καιρό πανδημίας λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης,, η Ελλάδα είναι η πιο συνεπής χρηματοδότης του ΝΑΤΟ.

Η Ελλάδα, η οποία έχασε το 26% του ΑΕΠ λόγω μνημονίων , διέθεσε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την παραμονή και την δράση των Νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, ως δύναμη κατοχής και σήμερα διεξάγεται η Σύνοδος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, που είναι  η ανώτατη αρχή της συμμαχίας για να αποφασίσει τα επόμενα βήματα του  (ΝΑΤΟ 2030), την αναδιάταξη δηλαδή των δυνάμεων του μετά την αποχώρηση του από το Αφγανιστάν και τους νέους στόχους , που ετοιμάζει.

Η συμμετοχή της χώρας μας ,η πενταετής ανανέωση της (Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ),η εγκατάσταση νέων βάσεων στη Σούδα, στη Λάρισα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο, η αποστολή πυραύλων Πάτριοτ στη Σαουδική Αραβία ενάντια στο Ιράν, η αποστολή ελληνικών στρατευμάτων  στην  Αφρική είναι εις βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού και εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, με τις συμφωνίες που έχουν κάνει , έχουν τεράστια ευθύνη για την μετατροπή της χώρας σε  γεωπολιτικό Νατοϊκό προτεκτοράτο  και πολεμικό ορμητήριο που μας εκθέτει σε άμεσους  κινδύνους εξαιρετικά πιθανών αντιποίνων, όπως έχουν δηλώσει η Ρωσία και το Ιράν, σε  περίπτωση που εκτιμήσουν, ότι λόγω των Νατοϊκών επιθετικών ενεργειών κινδυνεύσει η ασφάλεια  τω δικών τους χωρών. Γιατί επιλέγει η άρχουσα τάξη της χώρας και οι φίλο δυτικές κομματικές φατρίες του πολιτικού συστήματος να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της πατρίδας μας και του Ελληνικού  λαού ;  Η ενοχή σιωπή τους δεν είναι τυχαία όταν τηρούν σιγή ιχθύος για ένα τόσο σοβαρό θέμα ….

Η Λαϊκή Ενότητα  καταδικάζει την αποστολή πυραύλων Πάτριοτ στη Σαουδική Αραβία ενάντια στο Ιράν και την αποστολή ελληνικών στρατευμάτων  στο Σαχέλ στην Αφρική.

Η Λαϊκή Ενότητα απαιτεί:

– Καμία  συμμετοχή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εναντίον άλλων λαών.

-Κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις και απομάκρυνση των βάσεων από την χώρα μας.

– Απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ.

-Απεμπλοκή της Ελλάδας από την επικίνδυνη, για τα συμφέροντα της, συμφωνία μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ, Αιγύπτου.