Α.Δ.Μ.: Συνεδριάσεις δια ζώσης των Συλλογικών Οργάνων της Π.Κ.Μ. για την δημοκρατική της λειτουργία

Την παρακάτω  Επιστολή-Αίτημα κατέθεσε σήμερα η Δέσποινα Χαραλαμπίδου στον κύριο Περιφερειάρχη , αιτούμενη να πραγματοποιούνται οι Συνεδριάσεις των Συλλογικών Οργάνων της Π.Κ.Μ. για ζώσης.

                                                                                                                                                                Θεσσαλονίκη 15/9/2021

 Κύριε Περιφερειάρχη

Κύριε Πρόεδρε του Περιφερειακού Συμβουλίου

Έχουν περάσει σχεδόν 18 μήνες,  που οι συνεδριάσεις, όχι μόνο του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και όλων των υπόλοιπων Συλλογικών Οργάνων ( Οικονομική Επιτροπή, Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, Επιτροπή Ανάπτυξης, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής κλπ.) γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης ή διά περιφοράς, σε βάρος της δημοκρατικής λειτουργίας του Π.Σ., της ουσιαστικής παρέμβασης των Περιφερειακών Συμβουλίων, της υποβάθμισης των ζωτικών θεμάτων της περιοχής μας. Και όπως πολύ καλά γνωρίζετε, έχουμε θέσει επανειλημμένα ως Περιφερειακή Παράταξη και εγγράφως αλλά και στις, με τηλεδιάσκεψη, συνεδριάσεις του Π.Σ., οι συνεδριάσεις όλων των συλλογικών Οργάνων της  Π.Κ.Μ., να γίνονται πλέον δια ζώσης, με φροντίδα από πλευράς της Διοίκησης για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ώστε οι συνεδριάσεις αυτές να είναι υγειονομικά ασφαλείς.

Δυστυχώς, όσες φορές θέσαμε το ζήτημα αυτό, πέσαμε πάνω σε τείχος άρνησης, με την επίκληση πάντοτε της πανδημίας. Θεωρούμε πως είναι εξαιρετικά υποκριτικό, ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα που όλες οι δραστηριότητες έχουν “ανοίξει”, εργασίες, σχολεία, καταστήματα, δικαστήρια, εστίαση, παραστάσεις, συναυλίες, τουρισμός, γάμοι με παρουσία 400 ατόμων κλπ.,  να επικαλείται  η Διοίκηση της Π.Κ.Μ. τη δημόσια υγεία και περιοριστικά μέτρα για τη μη διεξαγωγή με τη φυσική παρουσία των συμβούλων των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής αλλά και άλλων Επιτροπών.

Καθίσταται μάλιστα διπλά υποκριτικό,  όταν, την ίδια ώρα που επικαλείται τη νομοθεσία και την πανδημία, ο κ. Περιφερειάρχης εμφανίζεται σε δημόσιες εκδηλώσεις – συνεδριάσεις,   όπου δεν τηρούνται οι από το νόμο καθοριζόμενες αποστάσεις ( όπως φαίνεται και στην  επισυναπτόμενη πρόσφατη  φωτογραφία). Επιπλέον, μόλις προχθές και συγκεκριμένα στις 10/9, η ΚΕΔΕ συνεδρίασε στην Θεσσαλονίκη δια ζώσης και  η μεγάλη πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβουλίων, εδώ και μήνες , πραγματοποιούν τις συνεδριάσεις τους με τη φυσική παρουσία των συμβούλων.

Επανερχόμαστε λοιπόν και ζητάμε από τη Διοίκηση να πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για  τη διεξαγωγή των  συνεδριάσεων διά ζώσης, τηρουμένων φυσικά όλων των υγειονομικών μέτρων.

Με τιμή

Δέσποινα Χαραλαμπίδου

https://anypotaktidimokmak.blogspot.com/https://adimak.gr/

https://www.facebook.com/anypotakti.dimokratiki.makedonia/

Διεύθυνση: 26ης Οκτωβρίου 64, 3ος όροφος, γραφείο 36, ΤΚ 54627

Τηλ.: 2313319274 FAX: 2313319272 κινητό : 6972470577

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ