Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό συνεχίζεται

Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό συνεχίζεται

Η ΛΑ.Ε. στηρίζει τον Αντιφασιστικό Σεπτέμβρη και την αντιφασιστική πορεία στις 18/9 στις 5.30 μμ στο Κερατσίνι

Στις 18 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται οκτώ χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα ναζιστικά τάγματα εφόδου της «Χρυσής Αυγής», που αποτέλεσε την κορύφωση μιας μεγάλης σειράς άγριων επιθέσεων ενάντια σε μετανάστες, πρόσφυγες, αριστερούς συνδικαλιστές και αντιφασίστες, ενώ είχε ήδη προηγηθεί η δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σαχζάντ Λουκμάν.
Σήμερα, παρότι η Χρυσή Αυγή, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, καταδικάστηκε κάτω από την πολύ ισχυρή πίεση του αντιφασιστικού κινήματος ως εγκληματική οργάνωση, η συνέχιση του αγώνα ενάντια στον φασισμό παραμένει επιτακτική αναγκαιότητα. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ενστερνιστεί θεσμικά ένα μεγάλο μέρος της ρατσιστικής και φασιστικής ατζέντας της Χρυσής Αυγής, προσβλέποντας στην ανασυσπείρωση όλων των ακροδεξιών και φασιστών ψηφοφόρων υπό την σκέπη του κόμματος της. Η υπουργοποίηση στο νευραλγικό πόστο της υγείας του γνωστού για τις φιλοφασιστικές και ρατσιστικές απόψεις που έχει εκφράσει δημόσια, Θ. Πλεύρη, ο οποίος ζητούσε δολοφονίες μεταναστών στα σύνορα, και η αποφυλάκιση του πρώην βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» Μιχάλη Αρβανίτη, ελάχιστο καιρό μετά την καταδίκη του, αποτελούν μόνο την εμβληματική κορυφή του απειλητικού παγόβουνου.
Η κυβέρνηση, με την υποστήριξη των ενισχυμένων με πακτωλούς χρημάτων συστημικών ΜΜΕ, έχει επιτεθεί σε όλα τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες: χουντικού τύπου αστυνομία στα πανεπιστήμια (σε συνέχεια της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου), αφόρητη συρρίκνωση του δικαιώματος στην απεργία και στη διαδήλωση, χρησιμοποίηση της πανδημίας του κορωνοϊού για να επιβληθεί στην κοινωνία πλήρης αστυνομική καταστολή και να πληγεί το δικαίωμα της δωρεάν πρόσβασης στο δημόσιο σύστημα υγείας. Επαυξάνει τα προϋπάρχοντα δεινά των προσφύγων, συνεχίζοντας όχι μόνο την φυλάκιση τους σε άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης και τον αποκλεισμό τους από την κοινωνική ζωή, την υγεία και την παιδεία, αλλά και πραγματοποιεί καθημερινά παράνομες απελάσεις προσφύγων στα σύνορα, παραβιάζοντας ακόμα και την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, που είχε συναφθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (και με ενεργή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ).. Χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για το μέλλον των γυναικών και των ανθρώπινων δικαιωμάτων στο Αφγανιστάν, έχει αναγάγει σε κύρια προτεραιότητα της τον τρόπο παρεμπόδισης των Αφγανών προσφύγων να καταφύγουν σε ασφαλές έδαφος, έχοντας σαφώς αναλάβει τον ρόλο του χωροφύλακα των κλειστών συνόρων της ΕΕ απέναντι στα θύματα των πολέμων που η ΕΕ υπέθαλψε, επιχειρώντας ακόμα και την ποινικοποίηση της διάσωσης των προσφύγων που πνίγονται στις θάλασσες. Πρόσφατα, είδαμε την αστυνομία να στηρίζει «επιτροπές κατοίκων» με πολιτικές ρίζες στη «Χρυσή Αυγή» και να ρίχνει χημικά στους αντιφασίστες που ήθελαν να παρακολουθήσουν το πολιτιστικό δρώμενο της κούκλας Αμάλ, που συμβολίζει τα δεινά των προσφύγων, την οποία στην Ιταλία υποδέχθηκε ακόμα και ο Πάπας.
Το δόγμα «νόμος και τάξη» είναι η αναπόφευκτη συνέπεια μιας πολιτικής που καταδικάζει τις λαϊκές τάξεις σε όλο και μεγαλύτερη φτώχεια και επισφάλεια. Μιας πολιτικής κυριολεκτικά «καμένης γης», στο βωμό των συμφερόντων του μεγάλου πολυεθνικού κεφαλαίου, όπως είδαμε με τις πυρκαγιές στην Εύβοια, στην Αττική, στην Πελοπόννησο και σε πολλά άλλα μέρη.
Οφείλουμε να αντισταθούμε στην αντιδημοκρατική εκτροπή και στον θεσμικό ρατσισμό , ενισχύοντας το αντιφασιστικό κίνημα, επαναπροσδιορίζοντας τους στόχους και τα καθήκοντα του.
Στο πλαίσιο αυτό, η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει όλες τις εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη όχι μόνο ως απόδοση τιμής στη μνήμη του δολοφονημένου από τους ναζιστές αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, αλλά και ως απόλυτη σημερινή αναγκαιότητα. Καλεί επίσης όλα τα μέλη και τους φίλους της, όπως και κάθε δημοκράτη πολίτη, να συμμετάσχουν με την μεγαλύτερη δυνατή μαζικότητα στην αντιφασιστική πορεία που θα πραγματοποιηθεί στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου στο Κερατσίνι, στις 18/9/2021 στις 5.30μμ.

Το Γραφείο Τύπου 14.9.2021