ΛΑ.Ε. : Φεύγοντας Μίκη, σε τραγούδησε ο λαός. Θα σαι για πάντα μέσα σ’ όλο τον κόσμο!

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Φεύγοντας Μίκη, σε τραγούδησε ο λαός.

Θα σαι για πάντα μέσα σ’ όλο τον κόσμο!

Ο λαός αποχαιρέτησε σήμερα το μεγάλο μουσικό και αγωνιστή Μίκη Θεοδωράκη, που οδεύει πλέον προς την τελευταία του κατοικία στο Γαλατά Χανίων. Μετά από τρεις ημέρες λαϊκού προσκυνήματος που χιλιάδες λαού προσήλθαν να αποτίσουν φόρο τιμής, πλήθος κόσμου κατέκλυσε τη Μητρόπολη Αθηνών κατά την εξόδιο ακολουθία δίνοντας το ύστατο χαίρε στο Μίκη όπως του άρμοζε. Με τα τραγούδια του στα χείλη, τα τραγούδια που γεννήθηκαν μέσα από τον ασίγαστο αγώνα του λαού μας για δικαιοσύνη, λευτεριά, ανεξαρτησία, που εμπνέουν τους αγώνες του σήμερα για μια ζωή με αξιοπρέπεια και θα μείνουν αθάνατα στην ψυχή του λαού μας.

Ιδιαίτερο τόνο έδωσε η νεολαία και οι φοιτητικοί σύλλογοι που παρευρέθηκαν μαζικά, φτάνοντας στη Μητρόπολη με πορεία τραγουδώντας τα αγαπημένα τραγούδια του αγώνα, δείχνοντας έτσι το βάθος της πολιτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, της μεγάλης παρακαταθήκης του έργου και της προσωπικότητας του Μίκη Θεοδωράκη για τις επόμενες γενιές. Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας βρέθηκε στην εξόδιο ακολουθία για να τιμήσει το μεγάλο βάρδο των λαϊκών αγώνων.

Αγαπημένε Μίκη, έχε γεια! Το τεράστιο έργο σου, οι αγώνες σου για τα δίκαια των φτωχών, των κατατρεγμένων και των αδικημένων, η οικουμενική ελπίδα για ειρήνη, για  ζωή, για ελευθερία που ενέπνευσες στο λαό μας και στους λαούς σ’ όλους τους τόπους θα μας συντροφεύει. Θα είναι για εμάς αναφορά, ιστορικό φορτίο και χρέος. Ο λαός, που τον τραγούδησες και σε τραγούδησε, ξέρει ότι δεν είναι τίποτα να λείπεις. Θα ‘σαι για πάντα, μέσα σ’ όλα εκείνα που γι’ αυτά έχεις λείψει. Θα ‘σαι για πάντα μέσα σ’ όλο τον κόσμο.

Το Γραφείο Τύπου 9.9.2021