Ενημέρωση από συντονιστικό Αριστερής Πρωτοβουλίας Διαλόγου και Δράσης

Ενημέρωση από συντονιστικό Αριστερής Πρωτοβουλίας Διαλόγου και Δράσης 21/7

Την Τετάρτη 21/7 το προσωρινό συντονιστικό της πρωτοβουλίας μας συναντήθηκε για να αποτιμήσει την εκδήλωση της 12/7 και να προετοιμάσει τα επόμενα βήματα. Η εκδήλωση αποτιμήθηκε θετικά, ήταν μαζική για τα δεδομένα της περιόδου, οι εισηγήσεις έθεσαν σε σωστή βάση τα κύρια στοιχεία για το χαρακτήρα και τους στόχους της πρωτοβουλίας μας και η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα.
Η επιτυχία της εκδήλωσης τόνωσε το ηθικό και τις προσδοκίες των παρευρισκομένων, αλλά και πολλών άλλων συντρόφων και συντροφισσών που την παρακολούθησαν διαδικτυακά ή ενημερώθηκαν για αυτή. Γνωρίζουμε βέβαια ότι αυτό και ευρύτερο δυναμικό περιμένουν να δουν έμπρακτα βήματα στην υλοποίηση όσων διακηρύξαμε για την πολιτική κατεύθυνση και τη λειτουργία και δεν αρκείται στις εξαγγελίες, έχοντας δει στο παρελθόν προσπάθειες που είτε δεν τελεσφόρησαν εξαρχής είτε απέτυχαν στην πορεία.
Στο προσωρινό συντονιστικό ανταλλάχθηκαν σκέψεις για το βηματισμό και τη λειτουργία της πρωτοβουλίας από Σεπτέμβρη, καθώς και σκέψεις για την πολιτική και οργανωτική προετοιμασία έως τότε. Αποφασίστηκε καταρχάς να σταλεί με mail ένα ευχαριστήριο μήνυμα και το παρόν σημείωμα σε όλους τους υπογράφοντες/ουσες και σε όσες/ους έχουν δηλώσει ότι θέλουν να ενημερώνονται για την πρωτοβουλία. Για τα επόμενα βήματα συμφωνήθηκαν καταρχάς τα εξής:
– επιδιώκουμε και σχεδιάζουμε από τώρα τον κοινό βηματισμό των δυνάμεων που συμμετέχουν και στηρίζουν την πρωτοβουλία στις κινητοποιήσεις για τη ΔΕΘ και γενικότερα στις πρώτες κοινωνικές μάχες που θα έχουμε το φθινόπωρο (ασφαλιστικό, εκπαίδευση κλπ.)
– προχωράμε σε παρέμβαση της πρωτοβουλίας στις ημέρες της ΔΕΘ (11-12/9) στη Θεσσαλονίκη με εκδήλωση για τις πολιτικές-οικονομικές εξελίξεις, την «ανάκαμψη» και «επιστροφή στην κανονικότητα» με την ένταση της επίθεσης στους εργαζομένους και το λαό και την αναγκαία αγωνιστική απάντηση του κινήματος και της ριζοσπαστικής Αριστεράς
– επιδιώκουμε τη διαρκή και ουσιαστική διεύρυνση της πρωτοβουλίας μας με υπογραφές και συμμετοχές, ρίχνουμε το βάρος σε ενεργούς και αναγνωρισμένους συντρόφους/ισσες σε κοινωνικούς χώρους και πεδία και σε κρίσιμο ανένταχτο αγωνιστικό δυναμικό. Δουλεύουμε από τώρα για μία τέτοια διεύρυνση και στο πλαίσιο αυτό καλούμε και ενθαρρύνουμε και όλους τους αρχικούς υπογράφοντες/ουσες να ενεργοποιηθούν για αυτό στο βαθμό που μπορούν και θέλουν.
– στο πλαίσιο αυτό εξαντλούμε και τις δυνατότητες απεύθυνσης σε άλλες συλλογικότητες της ριζοσπαστικής Αριστεράς με αντίστοιχες επαφές, ξεκινώντας με τις υπόλοιπες οργανωμένες συνιστώσες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που δεν έχουμε τυπικά απευθυνθεί (ΣΕΚ,ΑΡΙΣ) για να μην δημιουργήσουμε και λάθος εικόνα επιλεκτικών συναντήσεων στο χώρο αυτό
– προχωράμε σε ανοιχτή συνέλευση της πρωτοβουλίας στην Αθήνα (με προσανατολισμό την Κυριακή 10/10). Εκεί συζητείται και δίνεται συλλογική έγκριση στην πολιτική κατεύθυνση, που φυσικά θα χρειαστεί περισσότερη δουλειά στην πορεία, εγκρίνεται ένα αντίστοιχο πολιτικό κείμενο λαμβάνοντας υπόψη τις συζητήσεις και τις έως τώρα συμβολές και επεξεργασίες, συζητούνται οι βασικές αρχές λειτουργίας της πρωτοβουλίας, ορίζεται νέο συντονιστικό με συμμετοχή ανένταχτων και οργανωμένων συντρόφων/ισσων, καθορίζεται ο τελικός ορισμός και στελέχωση των θεματικών ομάδων και της ομάδας επικοινωνίας-τύπου. Υποσχεθήκαμε ότι θα κάνουμε κάτι καινούργιο, καινοτόμο και διαφορετικό στην πολιτική ζωή. Η συνέλευση θα πρέπει να το δείξει και να το κατοχυρώσει με την ενεργό συμμετοχή όσων θα έρθουν. Δεν αρκεί επ’ ουδενί η απλή συμμετοχή με τυπική συζήτηση και έγκριση των προτάσεων που θα παρουσιαστούν. Η δημοκρατική διαδικασία της συνέλευσης θέλει σκέψη και προετοιμασία.
– τέλη Αυγούστου ξανασυζητά το προσωρινό συντονιστικό και καλείται και προπαρασκευαστική σύσκεψη των υπογραφόντων (όσων θέλουν προφανώς) για την έγκαιρη και ουσιαστική πολιτική και οργανωτική προετοιμασία της συνέλευσης
– καλούμε τους υπογράφοντες/ουσες και όσους/ες ενδιαφέρονται να δηλώσουν άμεσα με mail ή άλλη επικοινωνία την πιθανή διαθεσιμότητα και ενδιαφέρον τους για θεματικό πεδίο ενασχόλησης εντός της πρωτοβουλίας (εργασιακά, συνδικαλισμός, αυτοδιοίκηση, νεολαία, έμφυλο ζήτημα, περιβάλλον, ενέργεια, υγεία, εκπαίδευση, δημοκρατικές ελευθερίες, προσφυγικό-μεταναστευτικό, γεωπολιτικές εξελίξεις και αντιπολεμικά – αντιιμπεριαλιστικά καθήκοντα, πολιτισμός, επικοινωνία-τύπος κλπ.), είναι χρήσιμο να συλλέξουμε μία πρώτη εικόνα διαθεσιμοτήτων και να αρχίσει μία δουλειά προετοιμασίας που θα ολοκληρωθεί στη συνέλευση με την τυπική συγκρότηση των ομάδων
– ενισχύουμε και διευρύνουμε την οργανωτική ομάδα για καλύτερη και πιο λειτουργική προετοιμασία και ενημέρωση όλων εν όψει των παραπάνω δράσεων και της συνέλευσης στην Αθήνα – τέλος, συμφωνήσαμε ότι χρειαζόμαστε παρουσία με site και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά αυτό δεν είναι απλώς τεχνικό ζήτημα, είναι και μια σύνθετη και δύσκολη πολιτική δράση. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε από τώρα είναι να ανοίξουμε την σχετική συζήτηση με όσους/ες από εμάς κατέχουν καλά το ζήτημα και ίσως να έχουν και επαγγελματική ενασχόληση με το διαδίκτυο. Επιδιώκουμε ένα ενεργό site, κόμβο πολιτικής παρέμβασης και διαλόγου, κάτι που απαιτεί και οργανωτική δουλειά, γνώση και υποδομή και προφανώς και πολιτικές επεξεργασίες και παρεμβάσεις για να το τροφοδοτούν τακτικά με περιεχόμενο. Δουλεύουμε σε αυτή την κατεύθυνση με σκοπό να γίνει όσο ταχύτερα είναι εφικτό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ