Η Λαϊκή Ενότητα αποχαιρετά την μεγάλη ηθοποιό και σκηνοθέτιδα Μάγια Λυμπεροπούλου

Η Λαϊκή Ενότητα αποχαιρετά την μεγάλη ηθοποιό και σκηνοθέτιδα Μάγια Λυμπεροπούλου

Έφυγε από τη ζωή η μεγάλη ηθοποιός , σκηνοθέτις, διανοούμενη του θεάτρου Μάγια Λυμπεροπούλου. Υπήρξε μία από τις πιο σπουδαίες ηθοποιούς του θεάτρου των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα, από τις λίγες γυναίκες που διέπρεψαν στη σκηνοθεσία, σε μία εποχή που αυτό το επάγγελμα ήταν αρσενικού γένους, μεταφράστρια και εξαιρετική δασκάλα σε θεατρικές σχολές και θεατρικά σεμινάρια , μία πραγματική διανοούμενη του θεάτρου.
Υπήρξε η πρώτη γυναίκα καλλιτεχνική διευθύντρια στην Ελλάδα,η θητεία της στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, από το 1988 έως το 1993, ήταν εξαιρετικά επιτυχιμένη, αποδεικνύοντας ότι ένα περιφερειακό θέατρο μπορεί να έχει ρεπερτόριο και δραστηριότητα ανάλογη των μεγάλων κεντρικών θεάτρων.
Αποφοίτησε το 1959 από το Θέατρο Τέχνης,, μαζί με άλλους μεγάλους ηθοποιούς, υπήρξε ιέρεια του Θεάτρου Τέχνης για πάνω από δέκα χρόνια, εργάσθηκε φυσικά και σε άλλα θέατρα ερμηνεύοντας ρόλους, που έμειναν αξέχαστοι σε όσους είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν αυτές τις παραστάσεις.
{Όρνιθες, Αηδόνα}, Αγγέλα στην [Αγγέλα} του Σεβαστίκογλου,, Κλυταιμνήστρα στην {Ορέστεια} του Κουν στην Επίδαυρο, Λόττε Κόττε στο {Μεγάλο και Μικρό},Μαρί Γκάϊλα στα {Θεϊκά Λόγια } του Ιγκλάν, Κυρία στις [Δούλες} του Ζενέ σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή, {Τριλογία του Παραθερισμού} σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά και πάρα πολλούς άλλους.
Μία πολύ μεγάλη προσωπικότητα του θεάτρου και γενικότερα των γραμμάτων.
Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια της και στους οικείους της.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ