Βάλτε το στρατό και την αστυνομία να κάνει τους ελέγχους σε ταβέρνες και σε καφενεία

Βάλτε το στρατό και την αστυνομία να κάνει τους ελέγχους σε ταβέρνες και σε καφενεία.

 

Τελικά ο Πλακιωτάκης και η κυβέρνηση θέλουν τον Λασκαρίδη τους και δεν χάνουν ευκαιρία να τον επιβεβαιώνουν. Είπε ο Λασκαρίδης ότι οι εφοπλιστές έχουν χεσμένο τον υπουργό και την κυβέρνηση και δεν τους έχουν ανάγκη. Βάλθηκε λοιπόν η κυβέρνηση και ο υπουργός να μας υπενθυμίσουν τις αισχρές δηλώσεις του με ευπρεπή όμως τρόπο τώρα και δια της παρουσίας του υπουργού στο λιμάνι και τους ελέγχους των λιμενικών, να επιβεβαιώσουν και τα λεγόμενά του.

Γιατί τα μέτρα ελέγχου για τον κορονοϊό που εξήγγειλε αφορούν όλους αλλά όχι τους εφοπλιστές. Αντί λοιπόν να κάνουν τους ελέγχους των επιβατών οι ναυτιλιακές εταιρείες με τους υπαλλήλους τους, όπως έχουν υποχρέωση, φόρτωσαν τη δουλειά των εταιρειών στο λιμενικό. Σιγά μην πλήρωναν οι εταιρείες ανθρώπους να κάνουν αυτή την δουλειά. Έχουν τους κυβερνητικούς υπαλλήλους τους που ρυθμίζουν τα πράγματα. Έτσι μας φλόμωσαν με ανταποκρίσεις από το λιμάνι, για το πόσο καλά έκαναν τους ελέγχους οι λιμενικοί, υπό το άγρυπνο βλέμμα του υπουργού που καμάρωνε για την επιτυχία του, αντί να επιτηρούν τις εταιρείες που ήταν υποχρεωμένες να τους κάνουν.

Ξέροντας ο Πλακιωτάκης πως τον αντιμετωπίζουν οι εφοπλιστές και που τον έχουν γραμμένο, αλλά θέλοντας και ο ίδιος να δείξει στους εφοπλιστές πόσο καλά εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους, έβαλε τους λιμενικούς στην υπηρεσία τους. Γιατί ο Λασκαρίδης και οι εφοπλιστές μπορεί να έχουν χεσμένους τους υπουργούς και τις κυβερνήσεις αλλά οι υπουργοί και οι κυβερνήσεις κάνουν τα πάντα για να ευχαριστήσουν τους εφοπλιστές, αναμένοντας ένα χάδι τους στο κεφάλι.

Δεν φτάνουν οι φοροαπαλλαγές, η ασυδωσία και η διάλυση κάθε πλαισίου προστασίας για τη ναυτεργασία, τώρα βάζουν και τους λιμενικούς στο λιμάνι σε ρόλο υπαλλήλου ακτοπλοϊκής εταιρείας.

Σιγά μην σπαταλήσουν χρήματα για πρωτοβάθμια υγεία, για τεστ γιατρούς και νοσοκομεία, για υπεύθυνη επιστημονική ενημέρωση των πολιτών και στοχευμένες καμπάνιες που θα καλλιεργούσαν κλίμα εμπιστοσύνης και θα μπορούσε να οδηγήσει σε καθολική εμβολιαστική κάλυψη. Παλινωδίες, μετάθεση ευθυνών, αυταρχισμός, εξαναγκασμός, διαχωρισμός, αστυνομοκρατία, είναι η εύκολη λύση για την κυβέρνηση που οδηγεί στον αντιεμβολιαστικό ανορθολογισμό.

Αφού όμως πέτυχε αυτό και το χάρηκε η κυβέρνηση και ο κυρ Πλακιωτάκης μας, ελπίζουμε να επεκταθεί το μέτρο στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και έξω από τις ταβέρνες και τα καφενεία να κάνει τους ελέγχους η αστυνομία. Να μην έρχονται σε δύσκολη θέση οι μαγαζάτορες. Και αν δεν φτάνει η αστυνομία βάλτε και το στρατό, το ναυτικό και την αεροπορία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ