Η κυβέρνηση μετά την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων επιχειρεί και την κατάργηση της επικουρικής ασφάλισης.

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Η κυβέρνηση μετά την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων επιχειρεί και την κατάργηση της επικουρικής ασφάλισης.

Αμέσως μετά την ψήφιση του αντεργατικού νόμου, η κυβέρνηση προχωρά και στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, ώστε οι εισφορές των ασφαλισμένων να διατίθενται στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας τους.
Τα επιχειρήματα των κυβερνητικών στελεχών ότι με αυτόν τον τρόπο ωφελούνται οι ασφαλισμένοι και δεν θίγονται οι συνταξιούχοι είναι ψέματα.
Οι ασφαλισμένοι αναλαμβάνουν μεγάλο ρίσκο, χωρίς να γνωρίζουν, με κίνδυνο να χάσουν τελείως τις εισφορές τους, πράγμα που έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν και σε διάφορες χώρες του κόσμου, όταν μεγάλες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες κατέρρευσαν προκαλώντας την οικονομική καταστροφή των ασφαλισμένων σε αυτές. Το σύστημα επικουρικής ασφάλισης μετατρέπεται για τους νέους ασφαλισμένους από την κυβέρνηση από { εγγυημένων παροχών} σε {εγγυημένων εισφορών}.
Είναι ψέματα ότι δεν θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις των ήδη συνταξιούχων. Η μείωση των εσόδων του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης θα φέρει τεράστιες μειώσεις στις ήδη καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις.
Η προσπάθεια κεφαλαιοποίησης της επικουρικής ασφάλισης είχε αρχίσει από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον νόμο 4387/2016 και ολοκληρώνεται τώρα από την κυβέρνηση της ΝΔ.
Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι είναι αυτοί που μπορούν να ανατρέψουν με τους αγώνες τους τα σχέδια της κυβέρνησης και να προστατεύσουν τις συντάξεις και γενικά τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Το Γραφείο Τύπου 28.6.2021