Στους μεγαλοεπιχειρηματίες εκατομμύρια, στον λαό πλειστηριασμούς !

Του Τάσου Μαυρόπουλου*

Σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής ψηφίζονται οι αποζημιώσεις άνω των 300 εκατ. ευρώ προς τη Fraport Greece και προς τη «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» για τις απώλειες εσόδων που υπέστησαν στη διάρκεια της πανδημίας.

Σήμερα γίνονται πάνω από 500 πλειστηριασμοί, πολλοί από τους οποίους είναι λαϊκή κατοικία και περιουσία. Για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο έχουν εξαγγελθεί 1100 πλειστηριασμοί κατοικιών αξίας κάτω από 120.000 ευρώ, πολλές από τις οποίες είναι πρώτες κατοικίες. 92.547 πλειστηριασμοί είναι αναρτημένοι μέχρι σήμερα.
Δίνουν εκατομμύρια στην frapport και στους εργολάβους στα διόδια για να καλύψουν την απώλεια εσόδων τους από την πανδημία.
Αρπάζουν τα σπίτια από τις οικογένειες που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των τραπεζών, γιατί μειώθηκαν τα εισοδήματά τους ή έχασαν τη δουλειά τους από τις αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές που μας επέβαλαν και από την πανδημία.
Τα μνημόνια και η πανδημία αναγνωρίζονται ως αιτία απώλειας εσόδων στις εταιρείες και στους επιχειρηματίες και τα αναπληρώνουν με χρηματοδοτήσεις και διαγραφή χρεών.
Τα μνημόνια και η πανδημία για τις λαϊκές οικογένειες όχι μόνο δεν είναι αιτία απώλειας εσόδων, αλλά φαίνεται τα θεωρούν ευνοϊκή συνθήκη και γι αυτό τις τιμωρούν με κατασχέσεις, με αρπαγή του σπιτιού τους και τις καταδικάζουν για το υπόλοιπο της ζωής τους να μην σηκώσουν κεφάλι.
Με εκατοντάδες εκατομμύρια, δικά μας λεφτά, μπούκωσαν τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, τους κλινικάρχες, τους εργολάβους, τους καναλάρχες, τους σκόιλ ελικικού κ.α.
Χρηματοδότηση, ενίσχυση, προστασία της κερδοφορίας των εταιρειών και των επιχειρηματιών, στην κρεμάλα ο λαός, το σπίτι του και η ζωή του.
Αυτή είναι η ιεράρχηση του καπιταλισμού και της ελεύθερης οικονομίας, έτσι λειτουργούν και μεις τους αναπαράγουμε με την στάση μας και την ψήφο μας.

*ΥΓ Οι πλειστηριασμοί και η άρση κάθε προστασίας για την κύρια κατοικία περιλαμβανόταν στο 3ο μνημόνιο που ψήφισαν το 2015 μαζί ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ.-ΚΙΝΑΛ. Το υλοποίησε σταδιακά ο ΣΥΡΙΖΑ (ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί-ιδιώνυμο-διώξεις-καταστολή-χιλιάδες πλειστηριασμοί λαϊκής κατοικίας και περιουσίας), προβλέποντας μάλιστα με τον νόμο του 2019 την κατάργηση κάθε προστασίας από 01/01/20. Η Ν.Δ. το συνέχισε και το προχωράει παραπέρα.
Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ. κατήγγειλε το πλαίσιο των πλειστηριασμών και την αρπαγή των σπιτιών.
Τώρα η κυβέρνηση της Ν.Δ. εφαρμόζει αυτό που κατάγγελλε και το πάει παραπέρα, αυστηροποιώντας το πλαίσιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα ως αντιπολίτευση, καταγγέλλει την διαδικασία που το μεγαλύτερο μέρος της νομοθέτησε και υλοποίησε αυτός ως κυβέρνηση.
Πινγκ-πονγκ στην πλάτη του λαού.

*Ο Τάσος Μαυρόπουλος είναι μέλος της ΚΕ του ΑΡ

Δημοτικός Σύμβουλος Βύρωνα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ