Σχόλιο της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για την ειδεχθή δολοφονία της Καρολάιν

Σκίτσο της 20χρονης Καρολάιν που δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά (Πηγή: Twitter)

Η ιδιαζόντως ειδεχθής δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν από τον πιλότο σύζυγο της και ο τρόπος αντιμετώπισης αυτής της δολοφονίας από τα συστημικά ΜΜΕ ανέδειξαν με τον πιο τραγικό τρόπο την μεθόδευση της αναπαραγωγής των πιο βαθιών συντηρητικών πατριαρχικών αντιλήψεων, αντιμετωπίζοντας ως «απειλή» την πρόθεση και το δικαίωμα της νέας γυναίκας να ζητήσει διαζύγιο. Έτσι, μιλώντας για «ανατροπή μιας εικόνας οικογενειακής ευτυχίας», τα συστημικά ΜΜΕ συνδέουν ουσιαστικά αυτήν την εικόνα με την υποδούλωση της γυναίκας και τον αυτοπεριορισμό της στο πλαίσιο ενός «καλού γάμου», ενώ εμμέσως δικαιολογούν το κίνητρο της κυριαρχίας του δράστη πάνω στο γυναικείο συζυγικό σώμα.
Καμία σύνδεση δεν υπήρξε με το συνολικότερο πρόβλημα των γυναικοκτονιών και κακοποίησης των γυναικών, που μέσα σε συνθήκες κοινωνικού εγκλεισμού και ανυπαρξίας δομών στήριξης των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, οξύνθηκε τραγικά.
Καμία αυτοκριτική δεν υπήρξε για το γεγονός ότι, με περίσσεια ευκολία και ρατσιστικό αυτοματισμό, η δολοφονία αποδόθηκε αρχικά σε αλλοδαπούς δράστες, με μία εισαγγελέα να προδικάζει μάλιστα το αποτέλεσμα της έρευνας για την δολοφονία της Καρολάιν αποδίδοντάς το σε «κουλτούρες ξένων λαών», ταυτίζοντας έτσι τους μετανάστες και τους πρόσφυγες με την εγκληματικότητα.
Καμία αυτοκριτική δεν υπήρξε για την ψήφιση από την κυβέρνηση της ΝΔ του νόμου για την «συνεπιμέλεια», που επιτρέπει, έστω θεωρητικά, στον δολοφόνο σύζυγο να διεκδικεί ακόμα και τώρα την επιμέλεια του παιδιού του, και που καθιστά τα παιδιά και τις γυναίκες ομήρους κακοποιητικών συμπεριφορών, ιδιαίτερα όταν αυτοί είναι εύποροι και ισχυροί. Αντίθετα, δόθηκε λόγος στον τοποτηρητή του «νόμου και της τάξης» σε συνδικαλιστή αστυνομικό..για να υποστηρίξει ότι ο δράστης οργάνωσε «χαζά» την δολοφονία της Καρολάιν, αφού μπορούσε να επικαλεστεί το «πάθος» του και ότι «θόλωσε» και να βγει «μετά από λίγα χρόνια έξω από την φυλακή».
Την ίδια ώρα, εξάλλου, που το πολιτικό σύστημα χύνει κροκοδίλεια δάκρυα για την δολοφονία της Καρολάιν, οι γυναίκες βλέπουν τα δικαιώματα τους να συρρικνώνονται διαρκώς, με πιο πρόσφατη την κατάργηση του οκταώρου και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που απορυθμίζουν εντελώς τον σταθερό εργασιακό χρόνο και τον οικογενειακό προγραμματισμό, εξαναγκάζοντας πάμπολλες γυναίκες σε επιστροφή στο σπίτι, σε ρόλο πλήρως οικονομικά εξαρτημένου βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη των ενδοοικογενειακών αναγκών.
Αυτό το σύστημα είναι σάπιο και αναπαράγει την επιστροφή στον σκοταδισμό της γυναικείας υποτέλειας, μαζί με την πιο στυγνή οικονομική εκμετάλλευση. Γι’ αυτό και πρέπει να το ανατρέψουμε. Συνολικά! Για να σταματήσουν να πολλαπλασιάζονται οι δολοφονημένες Καρολάιν!