Οι θεατρικοί πανηγυρισμοί Μητσοτάκη και προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κρύβουν  μνημόνιο και νέα μέτρα λιτότητας

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Οι θεατρικοί πανηγυρισμοί Μητσοτάκη και προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κρύβουν  μνημόνιο και νέα μέτρα λιτότητας.

Η παρουσίαση του ελληνικού σχεδίου για την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης, που έγινε με οργάνωση τηλεοπτικού show, από τον πρωθυπουργό, παρουσία της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποδεικνύει τον ταξικό προσανατολισμό του Ταμείου Ανάκαμψης, τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα νέα μέτρα λιτότητας, που έρχονται.
Τα δισεκατομμύρια που διαφημίζει η κυβέρνηση κατευθύνονται σε συγκεκριμένους επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι θα αυξήσουν τα κέρδη τους, εις βάρος του λαού και της εξυπηρέτησης των κοινωνικών αναγκών.
Δεν ενισχύεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι κοινωνικές δομές, τα δημόσια νοσοκομεία και σχολεία.
Δεν προωθείται η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και δεν δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, όπως ψευδώς διακηρύσσουν.
Θα χρησιμοποιηθεί σαν προϋπόθεση για ένα νέο μνημόνιο και για περαιτέρω περικοπή των κοινωνικών, εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού.
Αποτελεί όμως μεγάλη υποκρισία και προσπάθεια εξαπάτησης και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης {ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ}, που ενώ καταγγέλλουν την κυβέρνηση και {και σωστά} αποσιωπούν συνειδητά τις ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που καθορίζει τις πολιτικές που εφαρμόζονται από τις κατά τόπους κυβερνήσεις.
Ο μόνος δρόμος για την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας και της ικανοποίησης των αναγκών του ελληνικού λαού είναι είναι οι αγώνες, η ρήξη με τις πολιτικές λιτότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η αλλαγή στον συσχετισμό δύναμης εις βάρος των πολιτικών δυνάμεων, που είναι προσηλωμένες στις νεοφιλελεύθερες Ευρωπαϊκές κατευθύνσεις.