ΜΑΤ και δακρυγόνα η απάντηση της κυβέρνησης στους αγώνες των εκπαιδευτικών και των φοιτητών

Η μεγάλη πανεκπαιδευτική συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνηση της Ν.Δ. με  ΜΑΤ  και δακρυγόνα.

Το Υπουργείο Παιδείας επιδιώκει να εμπορευματοποιήσει και να παραδώσει πλήρως την παιδεία στα χέρια των ιδιωτικών συμφερόντων εξυπηρετώντας την αντιδραστική μεταρρύθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης κάτω από τις οδηγίες της Ε.Ε ,του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ.

Η “αξιολόγηση” και η προώθηση του νεοφιλελεύθερου προσοντολόγιου του ν. Γαβρόγλου της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο, απαξιώνει τα πτυχία, τα επαγγελματικά δικαιώματα και την προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών.

Η εξίσωση των ιδιωτικών κολεγίων με τα δημόσια πανεπιστήμια σε συνδυασμό με το προσοντολόγιο του ν. Γαβρόγλου θα οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Αποδεικνύει πως τα αντιδραστικά μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει η Κυβέρνηση στο δημόσιο σχολείο και τα Πανεπιστήμια, η βάση του 10 για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, η μείωση των εισακτέων, το ν+2 για τους φοιτητές στο όνομα της «αριστείας» αποκλείουν τους οικονομικά αδύνατους ενώ όσοι έχουν λεφτά μπορούν να αγοράζουν πτυχία και να θεμελιώνουν δικαίωμα διορισμού.

Η κυβέρνηση πρέπει τώρα να αποσύρει συνολικά το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ