ΛΑΕ Μαγνησίας: Την Πέμπτη 10 Ιουνίου όλοι στην πανελλαδική απεργία

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου η Λαϊκή Ενότητα καλεί όλους να συμμετάσχουν μαζί με τα σωματεία στην πανελλαδική απεργία.

 Αν πολλοί αναρωτιούνται γιατί να απεργήσουν αυτή την Πέμπτη επειδή ποτέ τα «Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης» δεν φρόντισαν να τους ενημερώσουν.

Αυτοί είναι οι λόγοι:

  • Απεργούμε γιατί ενώ εδώ και ενάμιση χρόνο είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντί να θωρακήσει το σύστημα υγείας έρχεται να αποτελειώσει τα λιγοστά εργατικά δικαιώματα που είχε αφήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στην πανδημία και ενώ όλοι οι πολίτες της έδωσαν το χρόνο για να μπορέσει να οργανώσει το σύστημα υγείας, να παραγγείλει εμβόλια, και να ενισχύσει την υγεία με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αυτοί εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός και ψήφισαν τους πιο αυταρχικούς και αντεργατικούς νόμους έχουν ψηφίστει στη χώρα από τη μεταπολίτευση και έπειτα.
  • Απεργούμε γιατί δεν θέλουμε Μετά από 135 χρόνια να καταργηθεί το οκτάωρο και να θεσπιστεί 50 ώρες δουλειά την εβδομάδα.
  • Απεργούμε γιατί δεν θέλουμε να καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας που διασφαλίζουν ένα ελάχιστο ποσοστό συλλογικής διαπραγματεύσεις του μισθού και των δικαιωμάτων μας.
  • Απεργούμε γιατί δεν θέλουμε 2ώρες την εβδομάδα να τις δουλεύουμε δωρεάν και να είναι στη διακριτική ευχέρεια του εργοδότη πότε και πώς θα μας πληρώσει αυτές τις δύο ώρες.
  • Απεργούμε γιατί σε καμία περίπτωση δεν ανεχόμαστε την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής μας δράσης και της απεργίας η οποία είναι το μόνο όπλο στα χέρια των εργαζομένων και ενάντια στην αδικία που αυτοί βιώνουν.
  • Απεργούμε γιατί είναι εντελώς παράλογο να καταργείται ουσιαστικά η απεργία στον δημόσιο τομέα, αφού με το νέο νόμο επιβάλλεται ελάχιστο προσωπικό 33,3% σε κάθε δημόσια υπηρεσία κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
  • Κατεβαίνουμε στο δρόμο και απεργούμε γιατί δεν θέλουμε να χάσουμε την Κυριακάτικη αργία την οποία η κυβέρνηση έρχεται να καταργήσει σε ακόμη 31 κλάδους στερώντας έτσι σε μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων την ευκαιρία να περάσουν έστω μία μέρα με την οικογένειά τους και εν τέλει να ξεκουράσουν το σώμα και το πνεύμα τους από την εργασία για να μπορέσουν στην αρχή της εβδομάδας να είναι εξίσου υγιείς και παραγωγικοί.

Αν τώρα κάποιοι ακόμα αναρωτιούνται αν πρέπει να κατέβουν στο δρόμο και να απεργήσουν κι αν έχουμε τη δύναμη να δώσουμε λύση σε αυτά τα προβλήματα η απάντηση είναι μία. ΝΑΙ!!! Γιατί στο λαό βρίσκεται η λύση και στην ενότητα βρίσκεται η δύναμη για αυτό την Πέμπτη 10 Ιουνίου στις 10:00 το πρωί όλοι στην πλατεία Ελευθερίας μαζί με τα σωματεία για να τους αποδείξουμε ότι δεν μπορεί να παίζουν με τις ζωές μας και ότι εμείς είμαστε αυτοί που έχουμε και τη δύναμη και τη λύση.