Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου: Όλοι/ες στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Όλοι/ες στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις  στις 10 Ιούνη 2021

 

Με το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη η κυβέρνηση της ΝΔ και κεφάλαιο έρχονται να λεηλατήσουν ό,τι απέμεινε όρθιο από τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Με το αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη καταργεί το 8ωρο, που ισχύει στη χώρα μας εδώ και 101 χρόνια, επιβάλλει 50 ώρες εργασίας την εβδομάδα (10 ώρες την ημέρα δηλαδή) μέσω ατομικής σύμβασης, την οποία θα υπογράφει ο ανυπεράσπιστος εργαζόμενος με την πανίσχυρη εργοδοσία, καταργώντας την υπερωριακή αμοιβή και συμψηφίζοντας τον παραπάνω χρόνο εργασίας με μειωμένο ωράριο, ρεπό ή μέρες άδειας, τον οποίο ο εργαζόμενος θα παίρνει όταν και όποτε του επιτρέπουν οι «ανάγκες» της επιχείρησης.

Καταργεί την Κυριακάτικη αργία σε 31 κλάδους, μειώνει την αμοιβή των υπερωριών, απελευθερώνει τις απολύσεις, παρεμβαίνει στη συνδικαλιστική οργάνωση και υπονομεύει την απεργία.

Αυτές και πολλές άλλες επώδυνες για τους εργαζόμενους ρυθμίσεις περιλαμβάνονται στο εν λόγω νομοσχέδιο. Πρόκειται για την πιο σφοδρή επίθεση μετά τη μεταπολίτευση και νομοσχέδιο Χατζηδάκη περάσει, τίποτε δε θα είναι το ίδιο στο εργασιακό και συνδικαλιστικό τοπίο στη χώρα μας.

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» καλεί τους εργαζομένους, νέους, άνεργους, συνταξιούχους, να συμμετέχουν στην απεργία και στα απεργιακά συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται την Πέμπτη 10 Ιούνη σε κάθε Νομό  στην Πελοπόννησο με αίτημα την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Η Γραμματεία της Α.Σ.Π.