ΛΑ.Ε. : 5 Ιουνίου 2021 Με καθημερινούς αγώνες τιμούμε την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.

 ΛΑ.Ε. : 5 Ιουνίου 2021 Με καθημερινούς αγώνες τιμούμε την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.

 

Την 5η Ιουνίου  τιμούμε την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, σε μία εποχή, που συντελείται καθημερινώς η καταστροφή του προς όφελος της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Από πέρσι μέχρι  φέτος περισσότερα δάση έχουν καεί, περισσότερα πλήγματα έχει δεχθεί το περιβάλλον.

Μετά τις τελευταίες καταστροφές στο Μάτι, στην Μάνδρα, στο Σαρωνικό, στη Χαλκιδική, στην Ηλεία, προστέθηκε και η πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά στα Γεράνεια, που κατέστρεψε 75000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Όλα αυτά οφείλονται στην συνειδητή και σκόπιμη αδιαφορία της κυβέρνησης και των προηγουμένων κυβερνήσεων που θεωρούν την προστασία του περιβάλλοντος ως εμπόδιο στις επενδύσεις και στην αύξηση των κερδών μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Παρά το γεγονός ότι μεγάλη μερίδα επιστημόνων συνδέει την πανδημία και τους νέους ιούς με την κλιματική αλλαγή και παρά τις υποκριτικές δηλώσεις κυβερνητικών, πολιτικών και οικονομικών παραγόντων για το περιβάλλον η περαιτέρω λεηλασία του συνεχίζεται και αυτό αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και των μελλοντικών γενεών.

Ο νόμος που ψήφισε πέρσι η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει την δυνατότητα για εκμετάλλευση ακόμα και περιοχών natura, στην εξυπηρέτηση των μεγάλων εμβληματικών επενδύσεων, που ….περιμένουν.

Υποβάθμισε δηλαδή ακόμη και αυτό το υποτυπώδες πλαίσιο προστασίας που υπήρχε.

Προχωρούν στο τσιμεντάρισμα του Ελληνικού , για να γίνει καζίνο και στο [Εθνικό  Πρόγραμμα αναδασώσεων όλων των βουνών της Ελλάδας] με φύτρωση του πιο «γρήγορου αναπτυσσόμενου νέου είδους δένδρου» τις Ανεμογεννήτριες.

Όλα  αυτά , οι εμπρησμοί στα δάση, η προώθηση νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή, ο μολυσμένος με πετρέλαια Σαρωνικός , με ευθύνη των εφοπλιστών ,που μένουν πάντα ατιμώρητοι και άλλες παρεμβάσεις συνιστούν μεγάλα περιβαλλοντικά εγκλήματα, με στόχο την αύξηση των κερδών συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων, με την στήριξη των κυβερνήσεων.

Καταστρέφουν βουνά και θάλασσες για να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες και να κερδίσουν οι πολυεθνικές.

Προπαγανδίζουν τη λεγόμενη {πράσινη ανάπτυξη} και {πράσινη οικονομία} για την αντιμετώπιση της κρίσης, η Κομισιόν την ενισχύει με πακτωλό  χρημάτων , με απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, του νερού κλπ.

Η μοναδική απάντηση στη συνεχιζόμενη καταστροφή είναι οι πρωτοβουλίες και οι αγώνες του ίδιου του λαού για να υπερασπιστεί το περιβάλλον, ουσιαστικά το {σπίτι} του , που θα κληροδοτήσει και στις επόμενες γενιές.

Η 5η Ιουνίου είναι ημέρα συνειδητοποίησης  και δράσης για την ανάγκη καθημερινού αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος.

 Είναι αγώνας για την ίδια την ζωή.

Το Γραφείο Τύπου 5.6.2021