ΛΑ.Ε. : Η κυβέρνηση κατέθεσε το νομοσχέδιο – έκτρωμα. Η απάντηση των εργαζομένων  θα δοθεί στην μεγάλη απεργία  την Πέμπτη 10 Ιούνη

ΛΑ.Ε. : Η κυβέρνηση κατέθεσε το νομοσχέδιο – έκτρωμα. Η απάντηση των εργαζομένων  θα δοθεί στην μεγάλη απεργία  την Πέμπτη 10 Ιούνη

 

Το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση  σήμερα αγνοώντας τις αντιδράσεις των εργαζομένων αποτελεί δώρο στον ΣΕΒ και στους εργοδότες και κτύπημα στα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι όποιες αλλαγές που έγιναν την τελευταία στιγμή είναι για λόγους επικοινωνιακούς και δεν αλλάζουν με τίποτα τον αντεργατικό χαρακτήρα του.

Συγκεκριμένα :

Καταργεί  το οκτάωρο και επιβάλλει την δεκάωρη εργασία, όποτε και αν θέλει  ο εργοδότης, με αντιστάθμισμα  την αντίστοιχη μείωση ωρών, εντός του επομένου εξαμήνου. Με αυτόν τον τρόπο  μειώνει τις αποδοχές των εργαζομένων και ανατρέπει κάθε οικογενειακό  προγραμματισμό. Το επιχείρημα  ότι αυτό  θα γίνει μόνο με την σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί σε μία χώρα με 26,6% ανεργία  και 1.200.000 καταγεγραμμένους  ανέργους.

Προωθεί την υποβάθμιση των σωματείων ως συλλογικών οργάνων εκπροσώπησης των εργαζομένων και αντί αυτών προωθεί τις ενώσεις προσώπων από την μειοψηφία των εργαζομένων και τις ατομικές συμβάσεις.

Προσπαθεί να περιορίσει την δυνατότητα λήψης απόφασης για απεργία με την επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ποινικοποιεί  την περιφρούρηση της απεργίας και επιβάλλει μεγάλο αριθμό εργαζομένων για προσωπικό ασφαλείας (40%), όλα με στόχο την ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας.

Υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο τις Επιθεωρήσεις  Εργασίας και τους αφαιρεί οποιαδήποτε αρμοδιότητα επίλυσης διαφοράς με στόχο να μην ικανοποιούνται αιτήματα εργαζομένων.

Αποτελεί μία συνολική επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα των εργαζομένων, που επιβάλλει την καθολική αντίσταση και αντίδραση όλης της κοινωνίας.

Η  απεργία που θα γίνει στις 10 Ιούνη θα αποτελέσει σταθμό και απάντηση στις προκλήσεις και στα ψέματα της κυβέρνησης.

Η Λαϊκή  Ενότητα στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις της ώστε το νομοσχέδιο-έκτρωμα Χατζηδάκη  να μείνει στα χαρτιά.

Οι νόμοι και τα νομοσχέδια  κρίνονται στους δρόμους  και από τις διαθέσεις του λαού.

 

Το Γραφείο Τύπου 5.6.2021